Meclis Çalışmaları

03/12/2018

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2018 YILI ARALIK AYI TOPLANTISININ 03.12.2018 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNİNE AİT TUTANAK

HAZIR BULUNANLAR    :

Meclis I. Başkan V.              : Necati YILDIZ.

Üyeler                                    : Ayşegül ÇETİNKAYA - Cindi Can POLAT - Emre MARAZ - Fahrettin ORANDI - Fatma ATALAY - Fatma Duygu KUMAŞ REEL - Faysal YILDIZ -  Gönül VURAL - Gamze Gül ÇAMUR -  Hatice TATLI - Hamdi VATANSEVER - Münir DEMİR - Mustafa ÇEKİÇCİ - Mustafa KARAMAN - Nail KURTULUŞ - Ramazan BULUT - Sema TURAN - Şeref BALBAY - Veli TOPAL - Yeşim TEKOĞLU - Ali KÖKOĞUZ - Abdullah AKTAŞ - Adem SEÇİLMİŞ - Aynur ÇETİN - Çağlar HASPOLAT - İsmail YAĞCI - Kemal BÜYÜKKESİM - Latif AYDEMİR - Mikail BİLİCİ - Mustafa YILMAZ -  Rukiye BAYRAK KARATAŞ - Tarkan DÜZMAN - Tahsin ÜNAL.

HAZIR BULUNMAYANLAR: Ali ALAN - Ali ŞENAY- Hasan KARABAĞ.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI VE MECLİSİN BİLGİLENDİRİLMESİ

II. BİR ÖNCEKİ MECLİS TUTANAĞININ OYLANMASI

07.11.2018 tarihli Meclis Tutanağı.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Geçmiş tutanağı okunmuş gibi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Bir dakika Hatice Hanım gündemle ilgili usul şartını halledeyim.

III. BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNCE GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Başkanlıktan gelen önerge var mı? Yok. Gündemi yazıldığı şekilde oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Ben bir açışını yapayım sonra devam edersiniz. Geçtiğimiz ay meclis üyelerimizden Ali ŞENAY Bey’in oğlunu ve Aynur ÇETİN Hanımefendinin de annesini kaybettik. Her iki meclis üyemize de hepinizin adına başsağlığı diliyorum. Allah mekânlarını cennet eylesin. Bugün Dünya Engelliler Günü. Türkiye’de de yaklaşık engelli sayısının toplu nüfusun % 7’sine yakın olduğu belirtiliyor, bu bilimsel bir veri değişik rakamlar var bu konuda. Aşağı yukarı en az asgari 6 milyon insanımız engelli. Benim dileğim engellilerin bir güne sığdırılmaması yılın 365 günü hatırlanmasıdır. Şimdi gündem dışı konuyla ilgili Hatice Hanım’a bir söz vereyim, Ak Parti grubundan da söz isteyen… Evet, buyurun Hatice Hanım buyurun.

 

Hatice TATLI- Sayın başkan, değerli meclis üyeleri hepinizi saygı ile selamlıyorum. Sizinde söz ettiğiniz gibi bugün Dünya Engellileri Anma Günü. Ne yazık ki engellilerimizi sadece anmakla geçiştirmememiz gerektiğini öğrenemedik bunca yıldır. Siz dediniz ya en iyi iyimser rakamı söylediniz. Son dün açıklanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açıkladığı rakama göre % 12.2’si engelliymiş. Yani yaklaşık 10 milyon civarında engellimiz var, her düzeyde engellimiz var. Bizim engellilere yardım yapmak değil, olmamalı bizim amacımız tek amacımız. Ne olmalı? Onlara balık tutmayı öğretmek olmalı. Yani öncelikle engellilerin istihdam alanlarını genişletmemiz gerekiyor. Onların yapabileceği bedenlerine, zihinlerine göre iş üretmemiz gerekiyor, ergonomik koşullarına göre. Bunu yaparsak biz gerçekten engelliye yardımcı olacağız. Sayın İlçe Başkanımızla birlikte katıldığımız İzmir Engelliler Platformunda engellilerin platform sözcülerinin de söyledikleri bu. Sadece biz tekerlekli sandalye istemiyoruz akülü aküsüz, biz işi olanağı istiyoruz veya evde ürettiklerimizi satabilecek mekânlar istiyoruz. Sağ olsun Bayraklı Belediye Başkanımız onlara dair stantlar kurdu. Ama bu sadece Bayraklı ile değil bütün Türkiye’nin sorunu olmalı ve bu engellilerin yaşamını kolaylaştıracak tüm belediyeler kaldırımlardan başlayarak. Çünkü; şu örneği hep veririm sizde tanırsınız Profesör Türkel MİNİBAŞ demişti ki “bir toplumda toplumun gelişmişliğini 3 şeyle öğrenirsiniz. 1- Kaldırımın yüksekliğine, yani kaldırım yüksekse o toplum geri kalmıştır. Çünkü engellisi, yaşlısı, çocuğu çıkamıyor anlamı taşır. 2- Kadına verilen değer. 3- Çöpler etrafına atılmış mı, çöp kutusunun konteynırın kapağı kapalı mı?” diye. Şimdi bizim ülkemizi o açıdan da değerlendirmek gerekiyor. Özet olarak söylemek isterim ki, engelliler gününde onların bütün çabalarını saygı ile anlarken mutlaka onların yaşamlarını kolaylaştıracak iş olanağını arttıracak çalışmaları hep birlikte yapmalıyız diye düşünüyorum.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Teşekkür ederim Ali Bey buyurun.

Ali KÖKOĞUZ- Sayın başkan, değerli meclis üyeleri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sayın başkan saygıdeğer hanımefendi Hatice TATLI’nın bütün söylediklerinin altına imza atıyoruz ve katılıyoruz da. Bu vesile ile hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen engellilerin sergiledikleri mücadele takdire şayan olup, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü hayırlara vesile olmasını diler, Ak Parti grubu olarak sevgi ve saygılarımızı sunarız. Teşekkür ederim.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Teşekkür ediyorum. Gündemin komisyonlardan gelen raporlar bölümüne geçiyorum. Birinci maddeden itibaren okuyalım.

IV. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ

1- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-5581) Belediyemizde sözleşmeli olarak görev yapacak olan 1 adet Kameraman’a ödenecek aylık net ücrete ilişkin Plan Bütçe Komisyonu (oy birliği) raporu.

Veli TOPAL- Komisyondan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz başkanım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyondan… Çağlar Bey bu konu hakkında mı?

 

Çağlar HASPOLAT- Evet başkanım bu konu hakkında. Şimdi belediyemize kameraman mı aldık? Maaşını mı ayarlıyoruz? Başkanım.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Kameramanın ücretini belirliyoruz. Alınmış veya alınacak. Herhalde alınacak elamanın ücreti belirleniyor.

 

Çağlar HASPOLAT- Hayırdır başkanım kameramanı ne yapacağız?

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ya şimdi Çağlar Bey çağdaş bir dünyaca yaşıyoruz. İletişimin bu kadar yaygınlaştığı herkesin elinde bir nevi kameranın olduğu bir çağda…

 

Çağlar HASPOLAT- Aynen öyle…

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Koca belediye bir kameraman istihdamı etmiş. Böyle bir mantık olabilir mi?

 

Çağlar HASPOLAT- Film mi çekeceğiz başkanım? Hasan KARABAĞ film mi çekecek, bizi mi çekecek?

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)-  Siz daha ilk dakikadan itibaren anlaşıldı. Buyurun Veli Bey.

 

Çağlar HASPOLAT- Hasan KARABAĞ dizi mi çekecek?

 

Veli TOPAL- Sayın başkanım bu Çağlar Bey’in görüşü kendisini bağlar, idareyi bağlamaz idare bunu uygun görmüş ve komisyondan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

Çağlar HASPOLAT- Başkanım ben itiraz ediyorum. Oy çokluğu. Benim itirazım…

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Parmağınızı kaldırmadığınız için oy birliği kabul ettik. Düzeltiyorum Oy çokluğu ile Çağlar Bey’in muhalefetine oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Düzeltiyorum birinci maddeyi.

 

Çağlar HASPOLAT- Teşekkür ediyorum.

 

Mikail BİLİCİ- Grup olarak muhalefetiz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Efendim grup başkanınız el kaldırdı lütfen.

 

Mikail BİLİCİ- Öyle mi Ali Bey? Ben görmedim. Konuyu görüşmedik o zaman Çağlar Bey söylediyse biz Grup olarak o zaman muhalefetiz. Tamam, bende aynen. Bende reddediyorum.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)-  Komisyon raporu Oy çokluğu ile bir muhalefet oyu ile kabul edilmiştir. Evet.

 

2- (ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ-3945) 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile yeterli arz ve talep derinliği bulunan diğer malların ticaretinin düzenlenmesi hakkındaki kanununa bağlı Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmeliğin 5.inci maddesinin 2. bendinde pazar yerinin kurulmasına Belediye Meclisince karar verilir hükmü gereği; 2131/9-2131/6-2131/18 belirtilen adresler arasında kamuya terkli alanda Adalet Mahallesi pazarının kurulmasının kabulüne ilişkin Hukuk, Çevre ve Sağlık, Sosyal İşler, Esnaf-Sanatkarlar ve Pazaryeri Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Veli TOPAL- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz başkanım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

3- (ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ-4) Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki, Sorumluluk Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinin kabulüne yönelik Hukuk, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Veli TOPAL- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını talep ediyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği gibi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

4- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-13606) Bayraklı ilçesi, Emek Mahallesi, 25M-IA Pafta, 37074 ada, 8 nolu parseldeki 15/46 (45,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedarlara hisseleri oranında satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Veli TOPAL- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği gibi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

5- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-14495) Bayraklı ilçesi,  Emek Mahallesi, 25M-IA Pafta, 37050 ada, 17 nolu parseldeki 298/58995 (2,98 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedarlara hisseleri oranında satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Veli TOPAL- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği gibi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

 

6- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-13624) Bayraklı ilçesi, Turan Mahallesi, 26M-2D Pafta, 36913 ada, 8 nolu parseldeki 1575/18406 (15,75 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedarlara hisseleri oranında satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Veli TOPAL- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

7- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-13621) Bayraklı ilçesi, Onur Mahallesi, 25M-IIA Pafta, 25903 ada, 11 nolu parseldeki 3/115 (6,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedarlara hisseleri oranında satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

 

Veli TOPAL- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği gibi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

8- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-13614) Bayraklı ilçesi, Onur Mahallesi, 26M-2D Pafta, 26153 ada, 24 nolu parseldeki 35/219 (35,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Veli TOPAL- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

9- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-13611) Bayraklı ilçesi, Onur Mahallesi, 26M-4B Pafta, 33504 ada, 10 nolu parseldeki 28/149 (28,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Veli TOPAL- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını öneriyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

V. SONUÇLANMAYAN ÖNERGELER

1- (RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ-4081) Bayraklı ilçesi, Mansuroğlu Mahallesi, İslam Kerimov Caddesi, No: 2/A, 2/B, 2/C, 2/D, 4/A, 4/B, 8/A, 8/B, 8/C, adreslerinin "Genel Emniyet ve Asayiş yönünden herhangi bir sakınca bulunmadığı" görüşü ile numarataj krokisinde de belirtilen adreslerin içkili yer bölgesi olarak tespit edilmesi hk.

(Önerge 01.11.2018 tarihlerinde yapılan Meclis Birleşiminde Çevre ve Sağlık, Eğitim, Esnaf - Sanatkarlar ve Pazaryeri, Hukuk, İmar, Sosyal İşler Komisyonlarına havale edildi.)

Veli TOPAL- Sayın başkanım bu gündem maddesinin ilgili komisyonlara havalesini öneriyorum.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bu gündem maddesinin Çevre ve Sağlık, Eğitim, Esnaf - Sanatkarlar ve Pazaryeri, Hukuk, İmar, Sosyal İşler komisyonlarını sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

VI. DİLEK VE TEMENNİLER

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- İzninizle söz vermeden önce ben bir iki noktada açıklama yapacağım. Arkadaşlar son üç yıldır bu mecliste bir FETÖ’cü olduğu iddia olunan bir şahıstan yola çıkılarak…

Çağlar HASPOLAT-  Erkan KARAASLAN mı?

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Erkan KARAASLAN adını bile doğru dürüst bilmem ve belediyemize %100 sermayesi belediyemize ait şirketimizi de zan altında bırakıcı itham edici açıklamalar oldu.

Çağlar HASPOLAT-  Ben yaptım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bunların hepsi tutanaklarda mevcut.

Çağlar HASPOLAT- Evet ben yaptım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- İzin verin ben açıklamamı yapayım. Bu şirketimizin İzmir Defterdarlığı Vergi Dairesi Başkanlığı A’dan Z’ye kadar incelemesini yaptı ve kanunlara vergi mevzuatına aykırı hiçbir yönünü bulamadığı gibi Erkan KARAASLAN adlı şahısla da kuruluşundan itibaren hiçbir hukuki bağının olmadığını rapor etti. Bu raporu önümüzdeki oturumda rapor olarak da sizlere takdim edeceğim. Şimdi bu bilgiler ışığında benim beklentim şu; bundan dolayı bu şirketten yola çıkılarak bir takım profesyonelleşmiş muhbirler vasıtasıyla çeşitli kuruluşlara ihbarlar yapıldı ve günahsız personel zan altında bırakıldı. Şimdi beklentim şu, bu rapor ortaya çıktıktan sonra bu arkadaşların nadim olup yanlışlarını, yanlış duyumlara ve bilgilere dayalı yaptıkları açıklamaları düzeltip başta belediye başkanımız olmak üzere o zan altında bırakılan personelden özür dilemeleri benim beklentimdir. Şimdi bu bilgiyi size verdikten sonra dilek ve temenniler Çağlar Bey sizi son kez uyarmıştım, disiplini bozucu, meclis adabına uymayan, insanlara hakaret içeren, itham edici her görüşünüz karşısında son uyarımı yaptığım için yönetmeliğin 12. Maddesini tatbik edeceğimi uyarmıştım, bu uyarı ışığında görüşlerinizi almaya başlıyorum.

 

Çağlar HASPOLAT- Evet başkanım. Şimdi bu Erkan KARAASLAN olayını bu mecliste ben söyledim başladım. Bu tabii ki buradaki davalara ve burada ki Defterdarlığın zabıtana bakarsanız gözükmez ama Mersin Cumhuriyet Başsavcılığında bir dava var. Bende onu getireyim burada okuyacak mısınız? Sizin getirdiğiniz

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- O Mersin Belediyesinde görüşülür. Bayraklı Belediyesinde değil. Mersin Belediyesine gidin orada açıklayın.

Çağlar HASPOLAT- Mersinde görülen bir davada… Hayır, başkanım Mersin Belediyesinde değil, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığında görülen bir davada 7. Ağır Ceza evet. Ben getireyim oradaki iddianamede de okuyun, eğer onu da okursanız burada sevinirim. Orada da Erkan KARAASLAN’ın Bayraklı Belediyesine danışmanlık yaptığını ve ücret aldığını görürsünüz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- O da sonuçlanırsa bakın ben sonuçlanmış bir belgeden bahsediyorum.  O da sonuçlanırsa sizde hala o tarihte bu meclisin bir üyesi olarak görevinize devam ediyorsanız Adalet ve Kalkınma Partisi sizi takdir edip meclis üyesi yapmış ise memnuniyetle onu da o dönem ki arkadaşlarım size okuyacaktır.

Çağlar HASPOLAT- Başkanım bende memnuniyetle burada çıkarım özür dilerim. Ben hiçbir zaman hiç kimsenin arkasından burada rencide edici ya da küçük düşürücü ya da iftira vari hiçbir zaman konuşmadım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Peki teşekkür ediyorum. Bu konu ile ilgili yeteri kadar zaten 5 sene konuştun.

Çağlar HASPOLAT- Bu konuyla ilgili size cevap için konuştum başkanım. Benim konum başka.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Peki buyurun.

Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan şimdi geçtiğimiz günlerde İzmir’de bütün İzmir’in her yerinde Hasan KARABAĞ’ın Büyükşehir Başkanlığı adaylığı ile ilgili broşür dağıtıldı. Hatta benim bütün akrabalarıma gitmiş, hepsi çekti fotoğrafını gönderdi. Teyzem Çiğli’de oturuyor, ona göndermiş. Özellikle mi seçmiş ama baktım ben bütün İzmir’i hatta yetmemiş Manisa’ya bile göndermiş. 3 milyon tane broşür basılmış, 3 milyon tane broşür. Şimdi bu 3 milyon tane broşürün giderini temsil bizdeki belediyedeki temsil ağırlamadan mı? Kendi cebinden mi yaptı gönderdi? 3 milyon taneden bahsediyorum tanesi 1 lira olsa 3 milyon para yapar. Teşekkür ederim.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)-  Hasan KARABAĞ dediğiniz kişi 40 yıllık siyasetçi ve bu ilçenin de kurucu belediye başkanı.

Çağlar HASPOLAT- Biliyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)-  Yol yordam bilir, edep bilir…

Çağlar HASPOLAT- Çok.                                                                 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Siyasi hele hele siyasi edebi haydi haydi bilir.

Çağlar HASPOLAT- Eminiz, biliyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Böylesine bir konuda kendi adaylığı konusunda belediye bütçesinden harcanmayacağını hepimizden daha iyi bilir, o konuda emin olun.

Çağlar HASPOLAT- Maaşından mı ödedi başkanım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Artık o seni ilgilendirmez. Belediye bütçesinden ödenmemişse seni ilgilendirmez. Evet, Fahrettin Bey buyurun.

Fahrettin ORANDI- Sayın başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım tabi ki insanlar siyaset yapıyor. Siyaset adabıyla yapıldığı zaman topluma, ülkeye, insanlara mutluluk verir. Bu mutlulukta nüfus kâğıdına T.C. yazan 80 milyonu bağlar. Şimdi Hasan KARABAĞ korkusu neden sarmıştır? Hasan KARABAĞ gençlik kollarından bu yana Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapan bir arkadaşımız. Hiçbir siyaset çizgisinden bugüne kadar taviz vermeyen bir insan. Şimdi Hasan KARABAĞ neden bu kadar tartışılıyor? Tartışılmasının…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Abdullah Bey lütfen karşılıklı olmasın, Abdullah Bey.

Fahrettin ORANDI- Tartışılmasının bir nedeni var. Hasan KARABAĞ Manisa doğumlu, Ege Kula’lı büyük ailenin bir çocuğu eşi Balkan göçmeni. Bütün muhtarlara telefon açılıyor, Hasan KARABAĞ İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu süre Eğe Bölgesinde Ak Partiye %1,5 ile 2’ye yakın oy oranına etki yapıyor. Şimdi bu arkadaşlarımız bunu bildikleri için, Sayın Bakanı Nihat ZEYBEKCİ atandı İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Şimdi burada olmayan kişiden bahsetmeyelim.

Fahrettin ORANDI- Bahsetmiyorum ona başarılar dileyelim, biz o seviyede olmayız başkanım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Öyle olur. Yoksa kendine cevap hakkı doğar.

Fahrettin ORANDI- Tabi tabi. Neden aday gösterildi? Çünkü Denizli’li ancak kazanılmayacağını biliyor, Ak Partinin oy kaybını önlemek için. Onun için bende şuna inanıyorum eğer Hasan KARABAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atandığı zaman Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Kütahya…

Kemal BÜYÜKKESİM- Yani buradan meydan okuyor bak başkanım şuan.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Etkilenecek diyorsunuz, Fahrettin Bey konuyu bağlayalım.

Fahrettin ORANDI- Konuyu bağlıyorum. Bu konuda kendisine başarılar diliyorum. Diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Yalnız şunu söylemek istiyorum, bütün arkadaşlarımız afişler basıyorlar bir Cumhurbaşkanlığı seçimi atlattık biz o seçimlerin ne şekilde medya da şura da bura da adaletli bir, eskiden Anayasa gereği 20 dakika, 15 dakika partinin aldığı oy oranına göre söz verilirdi. Şimdi televizyona bastığımız zaman, düğmeye bastığımız zaman başka kimse gösterilmiyor. Yani adalet dediğimiz zaman toplumun her tarafına yansıması gerekir, onun için çok teşekkür ederim.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Teşekkür ediyorum. Başka söz almak isteyen arkadaşım? Latif Bey buyurun.

Mikrofonsu konuştuğu için deşifre edilememiştir.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Latif Bey bize göre dünya lideri o bakışa göre değişir. Evet, Latif Bey buyurun.

Latif AYDEMİR- Sayın başkanım değerli katılımcılar bende hepinizi saygıyla selamlıyorum. Başta Aynur Hanımefendi olmak üzere annesinin vefatından dolayı başsağlığı diliyorum. Ali ŞENAY ağabeyimizin de oğlu Tunay ŞENAY kardeşimizin de vefatından dolayı her iki kardeşimize başsağlığı diliyorum. Tunay ŞENAY kardeşimizin ismini özellikle genç ölüm ve ani bir ölüm olduğu için kendi oturmuş olduğu sokağın adına meclisimizden değerlendirilmesini talep ediyorum bu bir. İkincisi başkanım geçenlerde Nafiz Gürman Pazaryeri açılışı oldu. Oradaki arkadaşlarımızın bana gelip ricalarından dolayı edindiğim bilgi kadarıyla oradaki çay ocağına eski işleten arkadaşa söz verilmiş, fakat bu sözde durulmamış. Bu konuda o vatandaşla ilgili bir irtibat mümkün mü? Ya da yönetmelik ne şekil, doğrudan temin ya da ihaleyle mi? Bununda notunu alabilirsek sevinirim.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- İlgili arkadaşlar dinliyorlar.

Latif AYDEMİR- Üçüncüsü, bu her iki siyasi partide de şuana kadar tüm aday adaylığıyla ilgili başvuran, meclis üyeliğiyle ilgili başvuran tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Ben inanıyorum kaybeden olmayacak, kazanan Bayraklı olacak. Hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.  Son olarak da sayın başkanım bu sonuçlanmayan önergeler içinde gelen İslam Kerimov Caddesinin benim hafızamda kaldığı kadarıyla 2005 yılında bizimde mekânlarımızın olduğu bölge olması sebebiyle Bornova Belediyesinden geçtiğini biliyorum. Fakat o sokak, o dönem BARANKAYA firması tarafından sayın rahmetli PİRİŞTİNA’nın döneminden sonra ki Aziz Bey’in ilk projelerinden biri o 550 bin TL o yolun yapılmış olmasıydı. Orası 286 Sokak idi. Sonradan bu bulvar ismi değişti. Tıpkı bizim burada ki 252 Sokak gibi, o caddeye verildiğini biliyorum. Arkadaşlarımızın bu konuyla bir harita ya da kırmızı hat krokisi içine alındığını 2005 yılında yani 13 yıl önce ben kendim o zaman Bornova Belediyesi meclis üyesiydim hafızamda kalan. Çünkü bir sonra ki mecliste bu konuyla ilgili ben belki bir takım istem dışı konu ya da cümleler çıkmış olacak onun önüne geçmek adı altında hem oradaki esnaf arkadaşlarımızın belki faydası belki zararı neticede buraya ortak akılla hareket edilip bu meclis karar vermiş olacak. Teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Teşekkür ederim. O konu ilgili komisyonlarda enine boyuna değerlendirilip karar varılacaktır. Bizim kimseye karşı mülkiyet sahibiyle ilgilenmeyiz. Bizim grubumuzda buranın sahibi kimdir? Kim avantaj sağlayacak? Hukuka uygun mu? Çünkü biz hukuka çok önem veririz. İlgili emniyetin görüşü olumlu mu? Kaymakamlığın görüşü olumlu mu? Belediye yönünden pozitif bakılıyor mu? Komisyonlara gelen evraklara bizim arkadaşlarımız eminim ki sizim de grubunuzun büyük çoğunluğu öyle bakıyordur ama özel nedenlerle inanç nedenleriyle bu konuya farklı bakan arkadaşlara da ayrıca saygı duyarız. Ama olayı kişiselleştirmeye karşıyız. Bu çerçeve içinde ilgili komisyonlar oturup değerlendirme yapacaklardır. Önümüzde ki ayda bu değerlendirmeyi meclisimizde görüşeceğiz. Tarkan Bey buyurun.

 

Tarkan DÜZMAN- Hayırlı akşamlar. Necati Bey sizin bu hassasiyetinizi görünce bende bir şey sormak istedim. Şimdi Hasan KARABAĞ Bayraklı Belediye Başkanı aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Kendisi 15’e yakın ilçe ziyaretinde bulundu basından, twitter’dan, sosyal medyadan görüyoruz. Bu ziyaretlerle birlikte yanında benim bile twitter’dan kendisini takip ediyorum. Her fotoğrafta 657 ye tabi dâhi olmak üzere 11-12 ye yakın seçebildiğim belki tanımadıklarım var benim. Her programında, her ilçe ziyaretinde hem 657’ye tabi memurlarımız gidiyor yanında, hem de çalışan arkadaşlarımız gidiyor.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- İş bu noktadan açarsanız söyleyeceğiniz hiçbir sözünüzün olmaması gerekiyor.

Tarkan DÜZMAN- Sayın başkan burası Bayraklı Belediyesi, bende Bayraklı Belediyesi meclis üyesiyim.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına bağlı bir yer.

Tarkan DÜZMAN- Ya bitirmeme izin verin.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Anayasanın hiçe sayıldığı bir noktada siz bu kadar küçük detayları…

Tarkan DÜZMAN- Vatandaş soruyor bunları ben sormuyorum.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ya lütfen Tarkan Bey. Gayet olumlu giden bir meclisin insicamını bozucu konuşmalar.

Tarkan DÜZMAN- Ben gayet sakinim, çok kibar konuşuyorum.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Şimdi bakın polemik yaratıyorsunuz, ben bile zor zapt ediyorum kendimi.

Tarkan DÜZMAN- Sayın başkan bak tane tane soru soruyorum. Ne var bunda?

Latif AYDEMİR- Belki teşekkür edecek.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Değil. Ya şimdi bakın. Şimdi bir devlet memuru bir grup devlet memuru bir muhbirle bir sürü üzüntü yaşamışken daha onu başından…

Tarkan DÜZMAN- Sayın başkan bırakın siz şu muhbir kim? Onu bir söyleyin. Şu muhbiri sizden başka bu Bayraklı Belediyesinde ağzına alan adam yok.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ben biliyorum da ondan alıyorum.

Tarkan DÜZMAN- Siz bir zahmet şu muhbiri söyleyin bizde bilelim ya. Ben vatandaşın sorduğunu soruyorum. Siz cevap verin.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Şu kullandığınız muhbirde hala devlet memuru olduğu için onun hukukuna da saygı gösteriyorum.

Tarkan DÜZMAN- Sayın başkan bakın… Sayın başkan…

Çağlar HASPOLAT- Mikrofonsuz konuşulduğu için deşifre edilememiştir.

Tarkan DÜZMAN- Çağlar Bey bir saniye. Sayın başkan ben bir soru mu sorayım. Lütfen ya bir dakika…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bakın devlet memuru burada kendini savunamayacak devlet memurları için polemiğe girmenize izin vermiyorum. Teşekkür ediyorum.

Tarkan DÜZMAN- Çünkü açığınız ortaya çıkacak.

VII. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ali ALAN, Ali ŞENAY, Hasan KARABAĞ’ın mazeretlerini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. 

VIII. 2. BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ.

Veli TOPAL- 7 Aralık Cuma günü.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- 7 Aralık Cuma günü görüşmek üzere sağlıkla kalın.

 

  Necati YILDIZ

Meclis I. Başkan V.

 

 

                                                Sema TURAN                              Ayşegül ÇETİNKAYA

                                                       Üye                                                        Üye