HABERLER < Geri
BAYRAKLI DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR

Bayraklı Belediyesi, 11 Mart'ta Ege Bölgesi'nin geleneği olan Deve Güreşi Festivali'nin hazırlıklarında sona geldi. Çalışmalarını muhtarların da aralarında bulunduğu komite ile birlikte sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Anadolu Mozaiği olan Bayraklı Halkına güzel bir festival yaşatacağız. Pazar günü saat 11.00'de Smyrna Meydanı'nda başlayacak ve gün boyu devam edecek güreşlere tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

100 deve güreşecek
11 Mart Pazar günü Smyrna Meydanı'nda düzenlenecek Deve Güreşi Festivaline sayılı günler kala çalışmalarda sona gelindiğini söyleyen Başkan Hasan Karabağ, "Bayraklı'da ikincisini düzenleyeceğimiz geleneksel deve güreşi festivali için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl 90 devenin olduğu festivalde bu sene 100 deve katılacak. Bir Anadolu mozaiği olan Bayraklı halkının ve İzmirli hemşerilerin bu geleneğe sahip çıkacağına inanıyoruz. Herkesi Pazar günü Smyrna Meydanı'na bekliyoruz" dedi.

Canlı yayınla takip edilecek
Smyrna Meydanı'nda sabah saatlerinde başlayacak olan Deve Güreşleri, yerel televizyon kanallarından verilecek canlı yayınlarla milyonlara ulaşacak. Bir Ege geleneği olan güreşler televizyon kanalları sayesinde ilgili herkese ulaşacak.