Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SIKÇA SORULAN SORULAR < Geri
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü


KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜNE AİT SIKÇA SORULAN SORULAR


1-    Müdürlüğünüz bünyesindeki salonları hangi amaçlarla kullanabiliriz?


Cevap :
Kurslar, Eğitim toplantıları, Tiyatro gösterisi, Okul çayları, Seminerler, Dinletiler


2-    Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün adresi nedir?

Cevap:

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 1642 Sokak No:4 Bayraklı/İZMİR adresinde hizmet vermektedir.


3-    Müdürlüğünüzde hangi kurslar verilmektedir? Yerleri ve saatleri?

Cevap   
:


1

Satranç

Bayraklı Kent Konseyi Binası, Alpaslan Semt evi, Çay Mahallesi Semt Evi, Onur Açık Hava Tiyatrosu

9

Aerobik

İhsan Alyanak Kültür Merkezi, Onur Açıkhava Tiyatrosu

2

Tekwando

Açık Hava Tiyatrosu, İhsan Alyanak Kültür Merkezinde

10

 Drama

Osmangazi Hizmet Binası, Onur Açıkhava, İhsan Alyanak Kültür Merkezi

3

Gitar kursu

Havuz Düğün Salonu, Onur Açık Hava Tiyatrosu, İhsan Alyanak Kültür Merkezi, Alpaslan Semt Evi, Mansuroğlu Semt Evi, Fuat Edip Baksi 2 Semt evi

11

Bağlama

Alpaslan Semt Evi, Onur Açıkhava Tiyatrosu, Havuz Düğün Salonu

4

Türk Halk Müziği korosu

Osmangazi Hizmet Binası Toplantı Salonu

 

12

Bale

İhsan Alyanak Kültür Merkezi

5

Türk Sanat Müziği korosu

Osmangazi Hizmet Binası Toplantı Salonu

 

13

Resim

Çamkıran Kadın Dünyasında

6

Çocuk korosu

Postacılar Konferans salonu

14

Ahşap Boyama

Mansuroğlu Semt Evinde

 

 7

Tiyatro (Yetişkin)

Özkanlar İlköğretim Okulu toplantı salonu

 

15

Ebru Sanatı

Mansuroğlu Semt Evi

8

Çocuk Tiyatrosu

Osmangazi Hizmet Binası Toplantı Salonu

16

Halk Oyunları

İhsan Alyanak Kültür Merkezi, Onur Açıkhava Tiyatrosu





                           BAY-GEM'E AİT SIKÇA SORULAN SORULAR


1-    Bay-gem?e yeni dönem kayıtları ne zaman başlamaktadır?

Cevap :
2013-2014 Eğitim-öğretim dönemi ön kayıtlarımız Nisan ayı içerisinde başlayacaktır.



2-   Bay-gem?deki kurslardan yararlanmak için ne yapmamız gerekir?


Cevap :
Bay-gem?in yapacağı ödüllü sınava girip sınavdan belirli puanı almış olmak gerekmektedir.



3-   Bay-gem?deki kurslar için herhangi bir ücret ödeniyor mu?

Cevap :
Bay-gem kurslarına katılan öğrencilerden hiçbir ücret talep edilmemektedir



4-   Bay-gem?in kurslarından hangi öğrenciler yararlanmaktadır?

Cevap :
2012-2013 Eğitim-öğretim yılında (7-8-11-12) sınıflar yararlanmıştır. 2013-2014 Eğitim ve öğretim yılında (7-8-11-12) sınıfların kurslarımızdan yararlanması planlanmaktadır.



5-   Bay-gem?in sınavına girip kazandıktan sonra kayıt için hangi belgeler gereklidir?

Cevap :
  - Öğrenci ve kimlik fotokopi
  - 2 adet fotoğraf
  - Öğrenci belgesi
  - İkametgah
  - Veli sözleşmesi


6-   Bay-gem?e sadece partililer mi kayıt olabiliyor?

Cevap :
Hayır. Bay-gem Bayraklı Belediyesi?nin Bayraklı?da yaşayan ailelerin çoçuklarına hizmet vermek amacıyla kurulmuş eğitim birimidir.



7-   Ben Bayraklı?da oturuyorum ama kardeşim Çiğli?de oturuyor. Onun çoçuğunu Bay-gem?e yazdırabilir miyim?

Cevap :
Bay-gem sadece Bayraklı?da ikametgah eden ailelerin çocuklarına eğitim hizmeti verir.




8-  Bay-gem?in yeri tam olarak nerededir?

Cevap :
Bay-gem 6067/9 sk. No:4 İsmet İnönü Kültür Merkezi Postacılar/Yenigirne?de bulunmaktadır. Bayraklı izbandan 147/148 nolu otobüslerle Karşıyaka?dan 258 nolu otobüs ve Yenigirne ve Postacılar dolmuşlarıyla ulaşım sağlanmaktadır.





9-  Bayraklı merkez ve Alparslan tarafında oturan öğrenciler için servis imkanı var mıdır?

Cevap :
YGS öğrencilerimiz için herhangi bir servis imkanımız yoktur. Ancak 7.ve 8.sınıf öğrencilerimiz için servislerimiz vardır.




10-  Bay-gem kursuna katılan öğrencilere kaynak olarak kitap veriliyor mu?

Cevap :
Kurslarımıza katılan tüm öğrencilerimize konu anlatımlı,soru bankası,kitaplar,yaprak testler ücretsiz olarak verilmektedir. Ayrıca ayda bir de deneme sınavları yapılmaktadır.




11-  Bay-gem katılmak için şartlar nelerdir?

Cevap :
Bay-gem?in yapmış olduğu sınavdan başarılı olmak, Bayraklı sınırları  içinde ikamet etmek ve maddi durumu yeterli olmamak.





NENE HATUN KIZ MİSAFİRHANESİ'NE AİT SIKÇA SORULA SORULAR




1-  Misafirhanenizin başvuru şartları nelerdir?


Cevap :
Misafirhaneye başvuru şartlarımız öğrenci olmak yada çalıştığını belgelemek, ailesi İzmir dışında ikamet ediyor olmak.


2-  Misafirhaneye kayıt esnasında gerekli belgeler nelerdir?

Cevap :
Kimlik Fotokopisi, Öğrenci Belgesi veya çalıştığı yerden belge, Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği, 6 Resim, Sağlık Raporu, Adli Sicil Kaydı


3-  Misafirhanenizde öğlen yemeği ve akşam yemeği veriliyor mu?

Cevap :
Misafirhanemizde öğlen yemeği ve akşam yemeği kantinden temin edilmektedir. Misafirhane ücretimiz içinde sadece açık büfe kahvaltı mevcuttur.


4-  Misafirhanenizden Ege Üniversitesine ulaşım nasıl?

Cevap :
Misafirhanemizden toplu ulaşım aracı olan metro ve otobüs duraklarına orta noktadır. Bölge Metro durağına 7 dk mesafede, Çamkıran otobüs ve dolmuş duraklarına 5 dk mesafededir.



5-  Odalarınız kaç kişiliktir? Ücretleri ne kadardır?

Cevap :
Odalarımız 2 kişilik, 4 kişilik, 6 kişilik, 8 kişiliktir.  Kayıt esnasında 275 TL depozito bedeli alınmaktadır.
             
2 kişilik odalarımızın kahvaltı dahil fiyatı 300 TL
4 kişilik odalarımızın kahvaltı dahil fiyat 250 TL
6 kişilik odalarımızın kahvaltı dahil fiyatı 225 TL
8 kişilik odalarımızın kahvaltı dahil fiyatı 200 TL



6-  Odaların özellikleri nelerdir?

Cevap :
Odalarımızın hepsinde banyo ve lavabo mevcuttur. 24 saat sınırsız internet, sıcak su hizmeti verilmektedir. Odalarda duvar tipi klimalar vardır.



7-  Misafirhanede etüt ve dinlenme salonu mevcut mudur?

Cevap :
Misafirhanemizde 2 adet etüt salonu, dinlenme salonu ve lobileri vardır. Dinlenme salonu ve lobilerde izleyebilecekleri tv leri mevcuttur.




8-  Çamaşırhane kullanım şartları nelerdir?

Cevap :
Çamaşırhane kullanımı ücretsizdir haftada 4 gün kullanılmaktadır. Kurutma makineleri mevcuttur.