Meclis Çalışmaları

06/09/018

 

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2018 YILI EYLÜL AYI TOPLANTISININ 06.09.2018 TARİHLİ II. BİRLEŞİMİNİNE AİT TUTANAK

HAZIR BULUNANLAR    :

Meclis I. Başkan V.              : Necati YILDIZ.

Üyeler                                    : Ali ŞENAY - Ayşegül ÇETİNKAYA - Emre MARAZ - Fahrettin ORANDI - Fatma ATALAY - Fatma Duygu KUMAŞ - Gönül VURAL - Hatice TATLI - Hamdi VATANSEVER - Hasan KARABAĞ - Münir DEMİR - Mustafa ÇEKİÇCİ - Mustafa KARAMAN - Nail KURTULUŞ - Ramazan BULUT - Sema TURAN - Şeref BALBAY - Veli TOPAL - Yeşim TEKOĞLU - Ali KÖKOĞUZ - Abdullah AKTAŞ - Adem SEÇİLMİŞ - Aynur ÇETİN - Çağlar HASPOLAT - İsmail YAĞCI - Latif AYDEMİR - Mikail BİLİCİ -  Mustafa YILMAZ - Rukiye BAYRAK KARATAŞ - Tarkan DÜZMAN - Tahsin ÜNAL.

HAZIR BULUNMAYANLAR: Ali ALAN - Cindi Can POLAT - Faysal YILDIZ - Gamze Gül ÇAMUR - Kemal BÜYÜKKESİM.

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Çoğunluğumuz vardır. Meclisi açıyorum.

II. BİR ÖNCEKİ MECLİS BİRLEŞİM TUTANAĞININ OYLANMASI

03.09.2018 tarihli Meclis birleşim Tutanağı.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Geçmiş toplantı tutanağının okunmuş gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Birimlerden gelen önerge yok. Gündemi bu haliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

Fahrettin ORANDI- Birimlerden gelen önergeler var başkanım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Pardon. Aynur Hanım buyurun.

Veli TOPAL- Başkanım 2. Mecliste önerge verilemez yalnız yasal olarak.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Evet 2. Mecliste önerge…

Veli TOPAL- Ama Dilek ve Temennilerde sözlü olarak dile getirilebilir.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Dilek ve Temennilerde söz alabilirsiniz. Evet.

 

 

 

III. BİRİMLERDEN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Gündem maddelerinin gündemde yazıldığı şekliyle okunmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

1- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-8829) Bayraklı ilçesi, Onur Mahallesi, 26M-2D pafta, 26168 ada, 13 nolu parseldeki 20/133  (20,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satılıp satılmaması hk.

Veli TOPAL- Başkanım Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini öneriyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

2- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-8827) Bayraklı ilçesi, Turan Mahallesi, 25M-IID pafta, 36942 ada, 5 nolu parseldeki 1/146 (1,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satılıp satılmaması hk.

Veli TOPAL- Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini öneriyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

3- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-8830) Bayraklı ilçesi, Yamanlar Mahallesi, 390 pafta, 3034 ada, 9 nolu parseldeki 9/74 (18,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedarlara hisseleri oranında satılıp satılmaması hk.

Veli TOPAL- Bu gündem maddesinin de Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini öneriyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

4- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-8831) Bayraklı ilçesi, Yamanlar Mahallesi, 390 pafta, 3045 ada, 4 nolu parseldeki 14/131 (14,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satılıp satılmaması hk.

Veli TOPAL- Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini öneriyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

5- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-9512) Bayraklı ilçesi, Emek Mahallesi, 25M-IA pafta, 37023 ada, 16 nolu parseldeki 3/32 (12,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedarlara hisseleri oranında satılıp satılmaması hk.

Veli TOPAL- Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini öneriyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

6- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-9511) Mülkiyeti Belediyemize ait İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Yamanlar Mahallesi, 26M-IIID pafta, 36218 ada, 7 parsel 298,00 m2 yüz ölçümlü taşınmaz malın gecekondu hak sahibine satışı hk.

Veli TOPAL- Bu gündem maddesinin İmar, Plan Bütçe, Hukuk, Sosyal Konutlar, Çevre ve Sağlık Komisyonlarına sevkini öneriyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bu gündem maddesinin Veli Bey’in bahsettiği komisyonlara sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

IV. DİLEK VE TEMENNİLER

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)-  Aynur Hanım buyurun.

Aynur ÇETİN- Sayın başkan ben birimlerden gelen önerge yok dediğiniz için var diye uyardım. Yani önerge vereceğimiz için değil. Ben sizi yanlış anladım sanırım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Anladım, anladım. Ben yanlış anladım tamam. Dilek ve Temennilerde Buyurun Emre Bey.

Emre MARAZ- Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım hepinize iyi akşamlar diliyorum. 9 Eylül günü İzmir’imizin kurtuluşu ve Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 95’inci yılını kutlayacağız. Şimdiden bütün Türkiye’ye, Türk Milletine ve bütün Cumhuriyet Halk Partililere, bütün İzmir’lilere kutlu olmasını diler, sevgiler sunarım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Teşekkür ediyorum. Çağlar Bey.

Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan, sayın meclis herkese iyi akşamlar diliyorum. Başkanım bugünlerde İzmir gerçekten çok kötü kokmaya başladı, körfez kötü kokmaya başladı. Bu Bayraklı Sevgi Yolunun yanında bir arıtma var. Sevgi Yolunun yanındaki şu Tepe Kule Smyrna yanındaki bir arıtma var. Oradaki arıtma tam olarak görevini yapmıyor. Biz bunu daha önce Büyükşehir de dile getirdik. Burada ben Bayraklı Belediyesinin de Bayraklı Belediyesinde olan bütün meclis üyelerinin de aynı tepkiyi göstermesini istiyorum. Hem Büyükşehir de tamam Bayraklı Belediyesi bu arıtmaların çalışmasını yapan Büyükşehir…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Sadece orası mı emin misiniz?

Çağlar HASPOLAT- Başkanım her taraf ya sadece orası değil her taraf yani körfez kokuyor almıyor musunuz başkanım siz kokuyu?

Latif AYDEMİR- Başkanım Urla’da oturuyor.

Çağlar HASPOLAT- Almamanız mümkün değil yada alıştınız, alışınca böyle oluyor. Ama gerçekten bugünlerde İzmir çok kötü kokuyor. Arıtmalar yeterli değil, Bayraklı şu Sevgi Yolunun yanındaki arıtma özellikle yani bir ara körfezin kokusu İzmir’e özgü bir şey olmuştu. Şu Bayraklı körfezinin kokusu yine eski günlere nostalji günlerine dönmeye başladı. Yani burada hem Büyükşehir meclis üyelerimiz hem bizler bu tepkimizi verelim, gösterelim.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bu konuda bilgisi olan biri… Hatice Hanım

Latif AYDEMİR- Hatice hanım Mansuroğlu’nda  oturuyor, orası kokmuyor.

Hatice TATLI- Sayın başkan, değerli meclis üyeleri evet koku var. Hele rüzgara bağlı olarak da geliyor. Gerekçesini de Çağlar Bey de biliyor olmalı Büyükşehir meclis üyesi olarak. Birisi Çiğli’deki çamur kurutma bölümünün arıtmadan sonra çıkan atıkların kurutulup onu gübre olarak veya başka amaçlara kullanan bir bölümümüz var. Orası yeterli gelmediği için ikinci ihale yapıldı Büyükşehir tarafından ve bu ihale yapıldı, yer teslimi yapıldı, çalışmalar sürüyor bu bir. İki, Mustafa Kemal Sahil Bulvarından başlayarak Balçova’ya kadar olan bölgede de aşırı nüfus yoğunluğu nedeniyle borular, atık su boruları yeterli gelmemeye başladı. Onun içinde her yer delik deşik diye itiraz ediyorlar ya işte İzsu’nun çalışmalarında bu mekanizma, bu şebeke yeniden düzenleniyor. Elbette ki kolay değil yerleşim yerlerinde çalışmayı yapmak uzun vade alıyor. Ve onların büyük bölümünün ihalesi bitti. En kısa zamanda da bu sorun çözülecek, ancak tabi rüzgârın estiği yöne bağlı olarak da bir süre daha bu kokuyu hissedeceğiz. Buradaki arıtmayla ilgili de kimyasal bir maddesi var. Bu kimyasal madde yeterince atılmadığı zaman Karşıyaka’da da var, hatırlayacaksınız Naldöken bölümünde ve kapasitesinin üstünde çalışıyor bütün bunlar ve bu nedenle zaman zaman koku yazın özellikle yayıyor. Yurtdışından ithal edilen bu ilacın, kimyasal maddenin gelmesinde zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle de bu Bayraklı’daki zaman zaman da koku hissediyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Evet bilgilendik.

Çağlar HASPOLAT- Başkanım peki körfeze ne diyeceksiniz başkanım?

Hatice TATLI- Körfez temizleniyor. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı da yeni ihaleye çıktı, Denizcilik bakanlığı, Demiryollarıyla beraber liman işletmesiyle daha önce yine senin bildiğin gibi Büyükşehir temizleme ve nedir makinelerini içeren vapurlar gibi çekerler almış idi onlar bu iç körfezde çalışmaya devam ediyorlar. Yeterli değil o kadar çok ki atık çünkü ve şimdi de liman işletmeleriyle yeni ihale yapıldı. Liman işletmeleri yeni ihale yaptı. Onlarda bir taraftan çalışacaklar o giderilmiş olacak.

Çağlar HASPOLAT- Başkanım peki şimdi siz arıtmaların kapasitesinin üzerinde çalıştığını söylüyorsunuz bu arıtmalar kapasitesinin üzerinde çalışıyorsa neden bu kokular var? Yani o zaman bu arıtmaların kapasitesi yetmiyor. Yetmiyorsa yenisinin yapılması lazım bir an önce yapılması lazım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Evet Ali Bey bir dakika… Latif Bey önce Ali Bey söz istedi. Şu kadarını söyleyeyim yani aksaklıklar, teknik arızalar bunlar her zaman olabilir. Şöyle körfezin bir 10 - 15 - 20 yıl evvelki durumunu şöyle belleğimizde bir canlandıralım, şimdiki koku onun yanında çok masum kalır. Arıtma konusunda İzmir benim bildiğim kadarıyla bırakın Türkiye’yi Avrupa birincisi arıtma yapma konusunda.

Çağlar HASPOLAT- Yok başkanım öyle bir şey yok

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Öyle bir şey var.

Çağlar HASPOLAT- Yok Eğer öyle bir şey varsa bu şehir böyle kokmaz başkanım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Çağlar Bey bakın politika adına…

Çağlar HASPOLAT- Yok öyle bir şey…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Çağlar Bey politika adına gerçeği inkâr edersek yarın siz bir sorumluluk mevkiine gelirsiniz aynı eleştiriler size de olur.

Çağlar HASPOLAT- Başkanım bakın bugün başkanım İzmir de birçok daha birçok koyumuzda denize girilmiyor mavi bayraklar indirildi.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Yok öyle bir şey

Çağlar HASPOLAT- Hayır hayır birçok koyumuzda

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Hiç gerçek değil.

Çağlar HASPOLAT- Akarca koyunda akarca koyunda mavi bayraklar indirildi başkanım.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Siz İzmir’de yaşıyorsunuz da biz uzayda mı yaşıyoruz?

Çağlar HASPOLAT- Başkanım ispatlarım ben size, ispatlarım ben size…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Özel istisnai yerler gösterebilirsiniz. Alaybey limanının oradan bahsediyorsunuz

Çağlar HASPOLAT- İZSU’nun arıtma tesisinden kanalizasyon atığından dolayı plajlar kapatıldı ne diyorsunuz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ali Bey söz sizin.

Ali KÖKOĞUZ- Sayın başkan, değerli meclis üyeleri hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Şimdi değerli arkadaşlarım, sayın başkan bir ortamda bir toplulukta arkadaşlarınızla muhabbet ederken birisi kuru fasulye yemiş olup da gaz salsa ayıplarsınız. Ne pis kokuyor dersiniz. Burada yapılır mı bu dersiniz. Burası bir kent bu kentte herkes yaşıyor, hepimiz yaşıyoruz. Eğer bir iğrenç pis bir koku varsa, Hatice Hanım gibi mazeret on tane mazeret saydı ya. Bunu nasıl önlem alırsınız? Yani nasıl alamazsınız?  Beş buçuk milyar lira  bütçesi var Büyükşehir’in neden…

Konuşmalar mikrofonsuz ve üst üste olduğu için deşifre edilememiştir.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Karşılıklı olmasın

Ali KÖKOĞUZ- Bizde Büyükşehir’i anlatıyoruz herhalde.

Ali ŞENAY- Mikrofonsuz konuşulduğu için deşifre edilememiştir.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Burada da İzmir’i…

Ali KÖKOĞUZ- Ya Ali Bey söz alda konuş, söz alda konuş.

Ali ŞENAY- Bu konuyu Büyükşehirde büyükşehir meclisinde konuş.

Ali KÖKOĞUZ- Kes şunun sesini… Kes şunun sesini…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ali Bey, Ali Bey bir dakika. Siz devam edin.

Ali KÖKOĞUZ- Allah Allah belediye kanununu hatırlıyorsunuz herhalde?  Söz almadan konuşanı ihtar edeceksin, ikincisinde dışarı atacaksın. Atın şu Ali ŞENAY Beyi dışarıya.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Siz bana öyle talimat veremezsiniz.

Ali ŞENAY- Senin gücün yetmez ona senin gücün yetmez Ali Bey.

Ali KÖKOĞUZ- Kanunun gücü yeter…

Ali ŞENAY- Hükümet ile ilgili konuştuğunuzda hani diyorsunuz ya…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Talimat alacak konumda değilim. Şimdi siz konuşmanızı yapın.

Ali KÖKOĞUZ- Mazeretler bırakılsın, bu pis kokular ortadan kalksın. O bakımdan sakın mazeretlere girmeyin bu kentin 20 - 25 sene önce körfezi kokuyordu ama Büyük Kanal Projesi diye bir proje yoktu. Büyük Kanal Projesi var ve şimdi siz körfeze pis su veriyorsunuz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- O Büyük Kanal Projesinin…

Ali KÖKOĞUZ- Bu yapılabilecek bir şey mi yapılabilecek bir şey mi?

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Kapasitesi artık yeterli gelmiyor artan nüfusa orantılı olarak.

Ali KÖKOĞUZ- Tedbirini alın beş buçuk milyar lira bütçesi var Büyükşehir’in.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Eleştirilerinizi hele bide sizin gibi meslek erbabının eleştirilerinde hakkaniyet payı olması lazım..

Ali KÖKOĞUZ- Sayın başkanım işin garip tarafı bu kentte siz de yaşıyorsunuz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Elbette.

Ali KÖKOĞUZ- Bu pis kokuyu sizde çekiyorsunuz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Elbette.

Ali KÖKOĞUZ- Ve bundan şikayetçi değilsiniz ya bu ne biçim mantık vazgeçin bundan

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Öyle bir şey söylemedim. Şikâyetçi değilim demedim.

Ali KÖKOĞUZ- Dillendirin o zaman, bu ne ayıptır diyin o zaman…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Evet Latif Bey söz sizin buyurun.

Latif AYDEMİR- Sayın başkan, değerli katılımcılar bende hepinizi saygıyla selamlıyorum. Başkanım Hatice Hanım karayollarıyla ilgili bir ihale yapıldığını söyledi ama, körfezin karayollarıyla bir alakası var mı?

Hatice TATLI- Mikrofonsuz konuşulduğu için deşifre edilememiştir.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ulaştırma Bakanlığı.

Latif AYDEMİR- Şimdi bir ben bundan dört ay önce buradaki konuşmamızda arkadaşlar körfez kokuyor dediğimde, benim dışımdaki bütün arkadaşların tamamı böyle bir şey yok demiştiniz. Ama salının gelişi herhalde aylar önceden belliymiş. Ben bu kokuyu vatandaştan aldığım şekliyle ifade etmeye çalışmıştım. Bir diğeri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile görüşülerek bir ortak komisyon kurarak bence Büyükşehir’in boyunu aşıyor bu koku. Yani bu koku neden İzmir’de değil de İstanbul’a gittiğimiz zaman her tarafta kayıklarla olta balıkçılığını görüyoruz. Ama ben İzmir de şuan..

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Var İzmir’de de var. Gidin Mustafa Kemal Sahil Bulvarına sabahları yığınla insan var.

Latif AYDEMİR- Sayın başkanım ona geleceğim bunla ilgili 80 yılında Ege Ordu Komutanımızın şikayetiyle belli bir mesafeye çekilmiş. O insanların konusunu ben Tarım Orman Bakanımız Bekir PAKDEMİRLİ beyefendiye arz ettiğimde, dün de sularla ilgili, denizcilikle ilgili olan il müdürümüz de 40 tane balıkçı oltasıyla bir toplantı yapıldı. Ve bu koku gündeme geldi dün orda. Hiçbir şekilde bizden destek istenmiyor keşke hani benim de bilgim ve branşım olmadığı bir konu olduğu için hem Şehircilik hem de Tarım ve Orman Bakanlığımızla istişare ederek, ortak akılla hareket edilmiş olsa, bir tane talep dahi gidilmemiş. Bu günkü basında Sayın il başkanımız Aydın ŞENGÜL Bey’in bir talebi var. Aziz KOCAOĞLU beyefendi yapamıyorsa, tıkanıyorsa biz hükümet olarak iktidar adına İzmir’deki milletvekilleri ve yerel yönetimler olarak her türlü çözüme hazırız. Bunu Büyükşehir meclis üyesi arkadaşlarımız da dile getirirse… Bir de başkanım 400 milyona opera binasının ihalesi yapıldı. Bunun 77 milyonu sadece çelik konstrüksiyon. Pardon Emre Bey?

Emre MARAZ- Mikrofonsuz konuşulduğu için deşifre edilememiştir.

Latif AYDEMİR- Zamanla anlarsın. Şöyle söyleyeyim buradaki yapılacak olan opera, merak ediyorum İzmir de kaç kişi operanın o’sunu biliyor?

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- İşte onu sen bilmediğin için merak ediyorsun.

Latif AYDEMİR- Yani bu parayı bence çeliğe, betona yatıracağınıza keşke körfezle ilgili kokuya yatırım yapılsaydı…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bakın şimdi burada bizi, meclisimizi ilgilendirmeyen doğrudan ilgilendiren konularda benim hoşgörümle tartışma yapıyoruz.

Latif AYDEMİR- Teşekkür ederim.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ama burada memleketin bütün meselelerini tartışırsak sen bu kışı nasıl geçireceğimizi, önce onu tartışalım da sonra kokuya gelelim.

Latif AYDEMİR- Peki şöyle yapalım mı?

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Buyurun Fahrettin Bey. Tamam, konu anlaşıldı.

Fahrettin ORANDI- Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım; değerli arkadaşlarım bu Büyük Kanal Projesi rahmetli ALYANAK zamanında ele alınmıştı. 3 yaşından bu yana Bayraklı’da oturmaktayım ben. Bayraklı’da Adalet Mahallesiyle deniz arasında 1 kilometre mesafe var. Büyük Kanal Projesi başlatıldığında sayın başkanım İzmir’in 1.5 milyon nüfusu vardı. Şimdi İzmir İstanbul’dan Ankara’dan korkunç derecede göç almaya başladı. Neden göç almaya başladı? Düşünebiliyor musunuz nüfus yoğunluğunun olduğu bir yerde o yoğunluk o artık çaptaki borular yetersiz kalıyor.  Tabiki İzmir Bayraklı’daki pompa istasyonuna gelince de biz burada eylem yapmıştık. Ya turizm ticaret merkezi olan bir yerde pompa istasyonu yapılır mı? O zaman coplanmıştık. Şimdi ise yetersiz nedeninin İstanbul’da baktığımız zaman yoğun bir şekilde İzmir’e İstanbul yaşanmayacak bir şehir haline geldiği için İzmir’e beyaz yakalılar olsun, vatandaşlar olsun korkunç derecede bir göç var. Onun için bu devlete süreklilik vardır. Büyükşehir de İZSU yağmur sularını ayrıştırmak için, yağmur sularını ayrıştırmak için yağmur kanalları bütün kentimizin sokaklarına yapılmaktadır. Derelere bağlanmaktadır. Derelerden de denize aktarılmaktadır. Onun için ben başka bir konuyu söyleyeyim de…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Hemen toparlayalım.

Fahrettin ORANDI- Hemen toparlıyorum. Ben kahvede oturuyordum. Çağlar HASPOLAT kardeşimle ilgili gözaltına alınmış olduğunu bir ara dediler. Kendisine burada geçmiş olsun Bayraklı meclis üyesi arkadaşlarımız adına öyle bir şey varsa geçmiş olsun dileklerimi…

Latif AYDEMİR- Bu özeldir yalnız.

Fahrettin ORANDI- Yok yok ben burada geçmiş olsun dileklerimi…

Konuşmalar mikrofonsuz ve üst üste olduğu için deşifre edilememiştir.

Çağlar HASPOLAT- Fahrettin ağabey sen biraz geriden geliyorsun. Fahrettin ağabey biz gözaltına alınalı 2 sene oldu gittik ifade verdik çıktık.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bunlar özel konular…

Çağlar HASPOLAT- Sen bak şimdi senin gözaltına alınacak olan senin belediye başkanına bak bekle.

Abdullah AKTAŞ- Sen çalınan paralardan bahset.

Çağlar HASPOLAT- Sen ona bak.

Abdullah AKTAŞ- Fahrettin abi çalınan paralardan bahset sen.

Konuşmalar mikrofonsuz ve üst üste olduğu için deşifre edilememiştir.

Fahrettin ORANDI- Sen kendi dünyanla başkasının dünyasını birbirine karıştırma

Konuşmalar mikrofonsuz ve üst üste olduğu için deşifre edilememiştir.

VI. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Evet Ali ALAN, Cindi Can POLAT, Faysal YILDIZ, Gamze Gül ÇAMUR, Kemal BÜYÜKKESİM’in mazeretlerini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

VII. BİR SONRAKİ TOPLANTININ İLK BİRLEŞİMİNİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bir sonraki toplantıyı, toplantıyı…

Çağlar HASPOLAT- Başkanım bir saniye, başkanım bir saniye…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Burada kişisel tartışmaya izin vermem. Veli Bey bir sonraki toplantı tarihi?

Veli TOPAL-  Başkanım 1 Ekim Pazartesi günü saat 18.00. Ancak Çağlar Bey’in bir bildiği varsa buna açıklık getrisin.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- 1 Ekim Pazartesi saat 18.00’de buluşmak üzere sağlıkla kalın.  

 

  Necati YILDIZ

Meclis I. Başkan V.

 

 

 

                                               Sema TURAN                              Ayşegül ÇETİNKAYA

                                                       Üye                                                        Üye