Meclis Çalışmaları

03/06/2019

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2019 YILI HAZİRAN AYI TOPLANTISININ 03.06.2019 TARİHLİ II. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK

 

HAZIR BULUNANLAR    :

Belediye Başkanı                  : Serdar SANDAL

Üyeler                                    : İsmail SARI - Mehmet TOPTAŞ - İbrahim BALIKÇI - Hulisi BAŞARAN - Yeşim TEKOĞLU - Gamze Gül ÇAMUR - Cindi Can POLAT - Serap KESKİN - İpek KUL - Osman AKSEKİ - Zehra ONGUN - Gönül GÜNGÖR - Ali UĞUREL - Emel ARSLAN HÜR - Ertuğrul CİVELEK –Alim ÇANKAYA- Metin UYMA - Mukaddes IŞIN - Şentürk APAYDIN-  Kıyasettin AYDEMİR - Özgür HIZAL - Dilek YILDIZ - Osman SAĞLAM - Abdullah AKTAŞ - Mikail BİLİCİ - Hayrullah TELLİ - Seyfettin ATBAŞ - Murat PERVANE - Ahmet ÖZTEP - Emre DEMİR - Orhan TEMİZ - Derviş KABACIK.

 

HAZIR BULUNMAYANLAR: İrfan ÖNAL- Nilgün ALPASLAN –Hasan KARABAĞ-Şeyhmus BIÇAKÇI- Muhammet ŞAHİN

 

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI

 

BAŞKAN: Evet, arkadaşlar gerekli çoğunluğumuz var 2019 haziran ayı 1. Meclis oturumunu açıyorum. Öncelikle önümüzde bayramımız var, Ramazan bayramınızı kutluyorum. Bayraklıdaki tüm yurttaşlarımıza hayırlar ve uğurlar getirmesini temenni ediyorum. Daha önceki meclis oturumlarımızda her ayın ilk meclisinde istiklal marşımız ve saygı duruşumuz vardı. Diğer meclislerimizde böyle bir uygulama yok. Yani meclis ilk açıldığında böyle bir saygı duruşu ve istiklal marşı ondan sonraki süreç bu şekilde devam ediyordu. Benim de fikrim diğer belediyelerde uygulanan yöntemi aynen uygulamak, siz de uygun görürseniz diğer belediyelerde uygulanan uygulamayı yapalım. Yoksa aklınıza şöyle bir şey gelmesin yani. İstiklal marşını okumak ve şehitlerimize saygı duymak bizim boynumuzun borcu. Ama olur olmaz, olduğundan fazla bu işlerin tekrarı sanki çokta doğru bir uygulama gibi gelmiyor bana, sizde takdir ederseniz genel uygulamaya geçelim. Yani meclislerin genel uygulamasına büyükşehrimizde olduğu gibi diğer belediyelerimizde olduğu gibi meclis oturumlarımızı onların uyguladığı yöntemle uygulayıp geçelim ne dersiniz. Yani orda da gittik şey sadece ilk meclisin açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı, evet yılın ilk meclisi ama yani isterseniz yapabiliriz hiçbir sorun yok. Takdir bizim yani ben sadece şunu çok önemsiyorum, bizim milli ve manevi değerlerimiz var. Vatanın bütünlüğü bizim milli bir değerimiz, Cumhuriyet bizim milli bir değerimiz,  istiklal Marşı bizim milli bir değerlerimiz, şehitlerimiz bizim değerlerimiz. Manevi değerlerimiz de var. Dinimiz, peygamberimiz,  ehlibeytimiz, ama ben bu kavramların çok sık sık, olur olmaz dillendirme işinden birazcık rahatsız oluyorum yani sanki o zaman bu işi suistimal etmişim hissine kapılıyorum. Kaygım bu başka da hiç bir şey yok nasıl uygun görürseniz. Olur, .hayır sadece Bayraklı meclisinde var diye biliyorum başka bildiğiniz bir yerde var mı, aslında çokta tartışılacak bir şey yok, hiç bir şey yok yani evet arkadaşlar.

 

Yeşim TEKOĞLU:  Her mecliste mi istiyorsunuz

 

Abdullah AKTAŞ:  Hayır hayır yeni açılış yani ilk mecliste önceki…

 

Yeşim TEKOĞLU:  Başkanımız sizin istediğiniz gibi.

 

BAŞKAN- Yani siz bilirsiniz.

 

Abdullah AKTAŞ: Yani ilk şeylerde yine uygulansın yani normal geleneğimiz devam etsin bana göre.

 

BAŞKAN: Tamam olur. Evet saygı duruşu ve İstiklal Marşı için arkadaşlar buyurun.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

 

II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OYLANMASI

 

BAŞKAN: Evet geçmiş toplantı tutanağının oylanması.  Yeşim hanım buyurun.

 

Yeşim TEKOĞLU: Oylanmasını talep ediyoruz başkanım

 

BAŞKAN:  Ak parti grubu adına?

 

Abdullah AKTAŞ- Kabul ediyoruz

 

BAŞKAN:  Oylarınıza sunuyorum arkadaşlar, kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Evet bir sonraki maddeye geçelim

 

III. BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNCE GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN ÖNERGELER

 

Gökçen ÇETİNER (Yazı İşleri Md.)- Şu ana kadar iletilen bir önerge yok başkanım.

 

IV. GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN BİRİMLERDEN GELEN ÖNERGELER

 

Gökçen ÇETİNER (Yazı İşleri Md.)- Gündeme ilave edilmesi istenen birimlerden gelen önergelerde yok başkanım.

 

V. BİRİMLERİN ÖNERGELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

Yeşim TEKOĞLU:  Gündemdeki maddelerin gündemde yazıldığı şekilde okunmasını talep ediyoruz başkanım.

 

BAŞKAN:  Oylarınıza sunuyorum kabul edenler etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

1- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-2702) Belediye Meclisimizin 02.01.2014 tarih 59154606-1 sayılı kararı ile ihdas edilen 1 adet 1. dereceli Programcı kadrosunun iptal edilerek yerine 1 adet 1. dereceli Mühendis kadrosunun ihdas edilmesi hk.

 

Yeşim TEKOĞLU:  Gündemdeki  önergenin oylanmasını talep ediyoruz başkanım

 

BAŞKAN- Ak parti grubu adına?

 

Abdullah AKTAŞ: Uygundur başkanım

 

BAŞKAN:  Oylarınıza sunuyorum kabul edenler etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

 

2- (BAŞKANLIK MAKAMI-215) Bayraklı Belediyesi ile Konya ili, Tuzlukçu Belediyesiyle Kardeş Belediye olunması hk.

 

Yeşim TEKOĞLU : Oylanmasını talep ediyoruz başkanım

 

BAŞKAN:  Ak parti grubu adına

 

Abdullah AKTAŞ: Uygundur

 

BAŞKAN:  Oylarınıza sunuyorum kabul edenler etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

3- (DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-852) Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmakta olan ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan 20 adet aracın hurdaya ayrılması hk.

 

Yeşim TEKOĞLU : Başkanım

 

BAŞKAN:  Buyurun

 

Yeşim TEKOĞLU : Plan bütçe, hukuk ve çevre sağlık komisyonlarına havalesini talep ediyoruz.

 

Abdullah AKTAŞ:  Başkanım burada ben bir söz almak istiyorum

 

BAŞKAN:  Tabi buyurun

 

Abdullah AKTAŞ:  Şimdi bu baktım ben o şeye de yaklaşık 20 nin üzerinde bir araç var

 

BAŞKAN: Evet

 

Abdullah AKTAŞ:  2001 yani 2005 2006 model olanlarda var tamam bir çoğunun modeli eski ama yani belki kullanılacak durumda değil bunlar hurdaya ayırmak yerine satışı yapılarak belediyemize katkısı yapılması olabiliyor mu bilmiyorum müdürünüz buradaysa böyle bir şey olabiliyorsa hurdaya ayırmaktansa satışı yapılsın

 

Yeşim TEKOĞLU :  Başkanım plan bütçeye havale ettik ya.

 

BAŞKAN:  Bence komisyonlara havale edelim onlar bir araştırsınlar bize getirdikleri öneri ölçeğinde biz karar verelim yani hurdaya ayrılması mı satılması mı hangisi daha yararımıza oluyorsa onu uygulayalım.

 

Abdullah AKTAŞ:  Evet öyle yapalım

 

BAŞKAN:  O zaman Yeşim hanım

 

Yeşim TEKOĞLU :  Evet başkanım plan bütçe hukuk ve çevre sağlık komisyonlarına

 

BAŞKAN:  Ak parti grubu adına?

Abdullah AKTAŞ: Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN: Önergenin Plan bütçe, hukuk ve çevre sağlık komisyonlarına havalesini Oylarınıza sunuyorum kabul edenler etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

4- (DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-846) 5393 sayılı Kanunun "Gelecek Yıllara Yaygın Hizmet Yüklenmeleri" başlıklı 67. maddesine göre  "Araç ve İş Makinesi Kiralama İşi" için 01.09.2019 tarihinde başlayıp 31.08.2020 tarihlerinde bitmek üzere 12 (oniki) ay süreyle ihaleye çıkılması hk.

 

Yeşim TEKOĞLU :  Başkanım ihale süreli.

 

BAŞKAN:  Sevgili arkadaşlar bu noktada biz her iki anlamda da araç ihalelerindeki aldığımız şeyler üzerinden gerekli tasarrufları yaptık. Hatta bu araçlar üzerinden bir 15 aracımızı daha geri gönderdik. Fen işleri ve temizlik işleri havuzunu birleştirerek araçları daha verimli kullanabilmek adına 15 aracımızı daha geri gönderdik ve mevcut ihaleyi bunlar üzerinden yani bu asgariye inmiş işler üzerinden yapıcaz. Birde daha önce belediyemiz envanterinde olan ama ihaleye dahil olamayan araçlarımız vardı onlardı atıl duruyordu onları da buraya koyup  ekstra bir tasarruf sağladık. Burada bizimde aslında tereddütte kaldığımız bir nokta var 1 yıl ve 2 yıl süreyle ilgili bir tereddütümüz var. Aslında 1 yıldaki temel mantığımız şu onu anlatayım. Önümüzdeki yıl biz bu araçları kendimiz alabilir miyiz,  oradaki o total masraflarla kiraladığımız zaman nasıl bir artı eksi elde ederiz ona çok zamanımız olmadığı için böyle bir karar aldık.1 yıl olmasının da amacı o ama bazı arkadaşlarımın eleştirileri var 2 yıl olursa daha uygun teklifler gelir diye öneriler var. Buyurun

 

BAŞKAN:  Cumhuriyet halk partisi grubu adına.

 

Yeşim TEKOĞLU :  Başkanım ihaleli olduğu için süreyle yarışıyoruz o yüzden oylanmasını talep ediyorum ama 1 veya 2 yıl diye görüşümüzü soruyorsanız 1 yıl uygun bizim için.

 

Abdullah AKTAŞ:  Yani 2 yıl olması belki mantıklı olabilir başkanım ama dediğiniz durum söz konusu olursa bu seferde diyelimki  1 senenin sonunda edinme olduğunda belediyeye bu araçların 1 yılda boşu boşuna para vermiş olacak böyle bir durumda  var. Bence 1 yıl daha uygun

 

BAŞKAN:   Evet  evet  1 yıl üzerinden Yeşim hanım.

 

Yeşim TEKOĞLU :   Tamam başkanım uygundur

 

BAŞKAN:  Evet önergeyi oylarınıza sunuyorum arkadaşlar kabul edenler etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

5- (KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ-764) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Şehit Ümit Boz ve 75.Yıl Düğün Salonlarının "maddi imkanı olmayan vatandaşlarımıza, şehit ve gazi ailelerine" verilmek üzere tarife cetvelinin 50 TL olarak düzenlenmesi hk.

 

BAŞKAN:  Cumhuriyet halk partisi grubu adına?

 

Yeşim TEKOĞLU :   Başkanım plan bütçe, hukuk, sosyal işler ve kültür komisyonlarına havalesini talep ediyoruz

 

BAŞKAN:  Ak parti grubu ?

 

Abdullah AKTAŞ: Uygundur başkanım

 

BAŞKAN:  Evet oylarınıza sunuyorum arkadaşlar kabul edenler, etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

6- (KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ-640) Belediye Meclisimizin 07/12/2017 tarihli ve 142 sayılı kararı ile Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi açma, kapatma vb. işlemleri yürütme yetkisine sahip kurucu temsilcisi olarak atanan Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Selin ORHAN'a verilen yetkinin iptal edilmesi, Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi açma, kapatma vb. işlemleri yürütme yetkisine sahip kurucu temsilcisi olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Selda ARSLAN'ın atanması hk.

 

BAŞKAN:  Cumhuriyet halk partisi grubu adına?

 

Yeşim TEKOĞLU :   Başkanım oylanmasını talep ediyoruz.

 

BAŞKAN:  Ak parti grubu?

 

Abdullah AKTAŞ: Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN:  Evet oylarınıza sunuyorum arkadaşlar kabul edenler etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir

 

7- (KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ-792) İlçemizde ihtiyaç duyulduğu tespit edilen ve önerilen bölgelerde, Okul Öncesi Eğitim ve Bakım Merkezlerinin kurulması ve Aile Gelişimsel Destek Birimlerinin oluşturulması hk.

 

BAŞKAN:  Cumhuriyet halk partisi grubu adına?

 

Yeşim TEKOĞLU :   Başkanım kültür, eğitim , sosyal işler, hukuk, çocuk ve gençlik spor ve kadın erkek eşitliği komisyonlarına havalesini talep ediyoruz.

 

 BAŞKAN:  Ak parti grubu?

 

Abdullah AKTAŞ: Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN:  Evet önergenin kültür, eğitim , sosyal işler, hukuk, çocuk ve gençlik spor ve kadın erkek eşitliği komisyonlarına havalesini oylarınıza sunuyorum arkadaşlar.  Kabul edenler etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir

 

8- (ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ-27) Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki, Sorumluluk, Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hk.

 

BAŞKAN:  Bu yönetmelikte ufak tefek değişiklikler lazım arkadaşlar çok dar hazırlanmış, birazcık daha faaliyet alanını genişleterek yeni bir yönetmelik hazırlama ihtiyacı duyduk. Buyurun Yeşim hanım.

 

Yeşim TEKOĞLU : Başkanım bunun Arge ve hukuk komisyonlarına havalesini talep ediyoruz

 

BAŞKAN:  Ak parti grubu adına?

 

AbdullahAKTAŞ: Uygundur başkanım bir şey ilave etmek istiyoruz.

 

BAŞKAN:  Buyurun

 

AbdullahAKTAŞ: Şimdi bu tabi ihtiyaçtan dolayı belki düşündünüz, belki öncekinde eksiklikler vardı. İki müdürlükle ilgili önceki yasa yani yasa ve yönetmelikle ilgili öncesini ve yenisini komisyonlara verirseniz seviniriz.

 

BAŞKAN: Evet arkadaşlar her iki yönetmeliği de komisyona verelim, her ikisini de kıyaslayarak… Evet oylarınıza sunuyorum arkadaşlar kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir

 

9- (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-706) Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hk.

 

BAŞKAN- Aynı şey burada da geçerli. Yeşim hanım buyurun.

 

Yeşim TEKOĞLU :   Sosyal İşler ve hukuk komisyonlarına havalesini talep ediyoruz.

 

BAŞKAN:  Ak parti grubu adına?

 

AbdullahAKTAŞ: Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN- Evet oylarınıza sunuyorum arkadaşlar kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir

 

VI. İHTİSAS KOMİSYON RAPORLARININ GÖRÜŞÜLMESİ

 

1- (BİLA) Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde "Çocuk Masası" oluşturulmasının kabulüne ilişkin Hukuk, Eğitim, Kültür, Çocuk-Gençlik ve Spor, Sosyal İşler, Madde Bağımlılığı ile Mücadele, Arge Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

 

Yeşim TEKOĞLU : Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz. 

 

BAŞKAN- Ak Parti grubu adına?

 

Abdullah AKTAŞ- Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar komisyonlardan geldiği haliyle kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

2- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-3357) Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 26N-3D Pafta, 33270 ada, 16 nolu parseldeki 1558/36635 (15,58 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satılışının kabulüne ilişkin Plan ve Bütçe, İmar, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

 

Yeşim TEKOĞLU : Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz. 

 

BAŞKAN- Ak Parti grubu adına?

 

Abdullah AKTAŞ- Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar komisyonlardan geldiği haliyle kabulünü oylarınıza sunuyorum. kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

3- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-3361) Bayraklı ilçesi, Turan Mahallesi, 25M-2A Pafta, 36840 ada, 13 nolu parseldeki 12/299 (12,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satılışının kabulüne ilişkin Plan ve Bütçe, İmar, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

 

Yeşim TEKOĞLU : Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz.

 

BAŞKAN- Ak Parti grubu adına?

 

Abdullah AKTAŞ- Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar komisyonlardan geldiği haliyle kabulünü oylarınıza sunuyorum. kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

4- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-375) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Alpaslan Mahallesi, 25N-1B pafta, 32785 ada 1 no.lu parsel üzerinde ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında "Park" olarak belirlenmiş alan içerisine bir adet 4x6 metre boyutunda trafo yeri ayrılmasının kabulüne ilişkin İmar, Hukuk, Çevre ve Sağlık Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

 

Yeşim TEKOĞLU : Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz.

 

BAŞKAN- Ak Parti grubu adına?

 

Abdullah AKTAŞ- Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar komisyonlardan geldiği haliyle kabulünü oylarınıza sunuyorum. kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

VII. SONUÇLANMAYAN ÖNERGELER

 

1- (BİLA) Rayiç bedellerin düşürülmesi, yola teri olan parsellerin terkten sonra hak sahibine terksiz verilmesi hk.

 

Yeşim TEKOĞLU : Başkanım aynı komisyonlara havalesini öneriyoruz. Bir de ilave olarak Kentsel dönüşüm komisyonunun ilavesini talep ediyoruz. Ak parti grubunun önerge ilgili bir düzeltmesi var mı?

 

Abdullah AKTAŞ- Şimdi düzeltmeyle ilgili müdürümüze ilettik orada bir devrik cümle vardı.

 

Seyfettin ATBAŞ: “Yola terksiz olarak” son devrik cümlenin kaldırılması.

 

BAŞKAN- Arkadaşlar önergenin düzeltilmiş halini, aynı komisyonlara bir de ilave olarak kentsel dönüşüm komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

2- (HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-2094) 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. maddesi gereği, kamu hizmetlerinin aksamaması amacıyla; belediyemize ait taşınır ve taşınmaz malların kamu hizmetlerinde fiilen kullanılanların, kamu hizmetinde fiilen kullanıldığı hususunda karar alınması hk.

 

Yeşim TEKOĞLU : Başkanım yine aynı komisyonlarda değerlendirilmesini talep ediyoruz.

 

Abdullah AKTAŞ- Uygundur başkanım ama bununla ilgili bir dosya hazırlanacaktı bize müdürlüğümüz bize verecekti.

 

BAŞKAN- Sanıyorum hazırlanmış ama iletilememiş. Onu da verelim Ak parti grubumuza. İlgili önergenin aynı komisyonlarda tutulmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

3- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-3291) Bayraklı ilçesi, Salhane Mahallesi, 25N-IIIC Pafta, 31689 ada, 35 nolu parseldeki 29/117 (29,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedarlara hisseleri oranında satılıp satılmaması hk.

 

Yeşim TEKOĞLU- Yine aynı komisyonlara havalesini öneriyoruz.

 

BAŞKAN- Ak Parti grubu adına?

 

Abdullah AKTAŞ- Uygundur başkanım.

 

BAŞKAN- İlgili önergenin aynı komisyonlarda tutulmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler etmeyenler oybirliğiyle kabul edilmiştir.

 

VIII. DİLEK VE TEMENNİLER

 

BAŞKAN- Evet buyurun arkadaşlar.

 

Yeşim TEKOĞLU- Sayın başkanım değerli meclis üyeleri öncelikli olarak Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Yine Ramazan ayında biliyorsunuz Türkiyemde şehit haberleri alıyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine kalanlara sabır diliyorum. Ayrıca Ramazan bayramımızın güzel hayırlı ve birlik beraberlik içinde geçmesini temenni ediyorum. Teşekkür ediyorum.

 

Emre DEMİR- Sayın başkan ben de herkesi saygı ile selamlıyorum. Ben de şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Onunla beraber sizin ailenizin, Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizin ve ailelerinin, Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin ve ailelerinin, Bayraklı ve İzmir halkının bayramını en içten dileklerimle kutluyorum bu bayramın bizlere mutluluklar ihsan etmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum, tekrar herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum teşekkür ederim başkanım.

 

BAŞKAN- Buyurun Cindi bey.

 

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım değerli meclis üyesi arkadaşlarım ben de hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben de şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifa diliyorum. Yakın tarihimizde Haziran ayı içerisinde kaybetmiş olduğumuz iki önemli şairimiz var. Bunlardan bir tanesi 2 Haziran da kaybetmiş olduğumuz Ahmet ARİF, 3 Haziranda da kaybetmiş olduğumuz Nazım HİKMET. Ben her iki şairimizi de saygı özlem ve rahmetle anıyorum. Yine hepimizin bildiği gibi bu gün arife günü. Yarın bayram, ben bayramın başta ülkemiz olmak üzere İslam coğrafyasına ve bütün dünyaya sağlık başarı ve huzur getirmesini diliyorum. Savaşların olmadığı, barışın egemen olduğu, özgürlüklerin olabildiğince yaşandığı ve şeker tadında yaşadığımız nice bayramlar diliyor ve herkesin bayramını kutluyorum.

 

BAŞKAN- Teşekkür ediyorum, buyurun.

 

Emel ARSLAN HÜR: Sayın başkanım değerli meclis üyesi arkadaşlarım, misafirlerimiz ve bürokratlarımız, öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Mayıs ayında Milli mücadelemizin başlangıcının 100 üncü yılını ve 19 Mayıs Atatürk ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızı Bayraklı halkı ile birlikte büyük bir coşku ve heyecanla kutladık. Daha nice 100 yılları görmemizi temenni ediyorum. Ayrıca yine Mayıs ayında 22 Mayıs 1955 de hayatını kaybeden rus işgaline karşı Türk direnişinin kadın kahramanı Nene hatun, “Türk çocuğu öksüz kalır ama vatansız kalamaz” diyerek 3 aylık bebeğini beşikte bırakarak cepheye koşmuştur. Bu Türk kahramanımızı ölüm yıl dönümünde saygı ile anıyorum. Yarın Ramazan bayramı. Çocukluğumuzda tabir ettiğimiz gibi şeker bayramı. Ramazan bayramının ülkeme kentime, ilçeme, insanlığa sevgi, saygı, hoşgörü ve barış getirmesini diliyorum, herkese şeker tadında bir bayram diliyorum herkesin bayramı kutlu olsun. Teşekkür ederim.

 

BAŞKAN- Çok teşekkür ederim. Başka söz isteyen arkadaşımız var mı?Buyurun.

 

Abdullah AKTAŞ- Başkanım Yeşim hanımla daha önce görüşmüştük ama bu kimlik belgeleri ile araç stickerleri…

 

Yeşim TEKOĞLU- Araç stickerleri geldi dağıtılacaktı hatta.

 

BAŞKAN- Ben de gördüm stickerleri.

 

Yeşim TEKOĞLU- Kimlik kartlarını da Türkiye Belediyeler Birliği yapıyormuş. Sanıyorum bayramdan sonra teslim edecekler. Geldi mi?

 

BAŞKAN- Benim de kimliğim geldi, sizin de gelmiş olması lazım bana verdiler.

 

Yeşim TEKOĞLU- Kartlar gelmiş.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar. Araçlar için de olanını da getirelim stickerleri. Evet buyurun.

 

İpek KUL- Herkese merhabalar sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Çok uzatmak istemiyorum. Çocuklar ölmesin şeker yiyebilsinler diyerek geçtiğimiz günlerde Samsun un Vezirköprü ilçesinde kaybettiğimiz 1.5 yaşındaki Ecrin’i anmak istiyorum. Çok anlamlı bir kararla çocuk masasını kurduk. Bayraklımıza yakışan da buydu. Bu anlamda tekrar tüm meclisimize ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum. Teşekkür ederim.

 

BAŞKAN- Buyurun.

 

Dilek YILDIZ- Sayın başkan değerli meclis üyeleri, ben de hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Geçtiğimiz Mayıs ayında iki önemli günün yıl dönümüydü. Öncelikle 27 Mayıs 1960 Milli İradeye karşı yapılmış ilk askeri darbe ve Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak hatırlanmaktadır. Darbenin 59. yılında darbeciler tarafından idam edilen merhum Adnan MENDERES ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Yine 29 Mayıs İstanbul un 566. fetih yıl dönümüydü. İstanbul kadim bir şehirdir ve nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir dünya kentidir. Onun asırlarca İslam sancaktarı olmasına vesile olan ve tarihin seyrini değiştiren fetihin 566 ıncı yılı kutlu olsun ve geçmişimizden aldığımız mirası emin adımlarla geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

BAŞKAN- Çok teşekkür ediyorum. Buyurun.

 

Osman AKSEKİ: Sayın başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, Türk Milletimizin başı sağolsun. Tüm İslam aleminin de yarın mübarek Ramazan Bayramını yürekten kutluyorum. Barış ve huzur içinde geçmesini temenni ediyorum. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum.

 

BAŞKAN- Çok teşekkür ediyorum buyurun Ertuğrul bey.

 

Ertuğrul CİVELEK- Sayın başkan, değerli meclis üyeleri hepinizin bayramını kutluyorum. Mikail bey e başsağlığı diliyorum babasını kaybetti. Tekrar başın sağolsun Mikail bey. Hepinizin bayramını kutluyorum, şeker tadında bir bayram olması dileğiyle müsaade istiyorum başkanım ben.

 

BAŞKAN- Buyurun.

 

İsmail SARI- Sayın başkanım değerli meclis üyesi arkadaşlarım. Mübarek Ramazan Bayramını hep beraber geride bıraktık. Bayraklı belediyesi olarak her mahallede iftar çadırlarımızı kurduk gayet güzel de oldu, vatandaşımızla halkımızla buluştuk. Ben bunun için başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ayrıca Mikail kardeşime de başsağlığı diliyorum babası vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hepinizin bayramını kutluyorum. Saygılar sunuyorum.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar öncelikle Mikail bey özür diliyorum unuttum ben, sabır diliyorum, Allah rahmet eylesin. Bir diğer nokta arkadaşlar gerçekten bu meclisle çalışmak bizim için oldukça onurlu bir iş. Ben hem Cumhuriyet Halk Partisi grubu, hem Ak Parti grubuna, hem de Milliyetçi Hareket Partisi grubuna teşekkür ediyorum. Yaptığımız bütün meclislerde bütün arkadaşlarımın ufak tefek işler dışında gerçekten kentin sorunlarıyla ilgili yapıcı tavırlarından dolayı tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bunu belirtmek istedim. Bir diğer konu arkadaşlar biz Ramazan da elimizden geldiğince yardım paketi dağıtmaya çalıştık. Ufak tefek aksaklıklar olursa özellikle meclis üyelerimiz ilgili birimlerimize bildirirlerse elimizde halen paketlerimiz var. İhtiyaç sahibi arkadaşlara ilk elden ulaştırabiliriz. Benim söyleyeceklerim bunlar.

 

IX. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

BAŞKAN- Toplantıya katılamayan meclis üyelerimiz var. Onların mazeretlerini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oybirliği ile kabul edilmiştir.

 

X. BİR SONRAKİ BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ

 

BAŞKAN- Toplantı gün ve saati?

 

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım biz de Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak Mikail bey e başsağlığı diliyoruz.  10 Haziran saat 15.00’de.

 

BAŞKAN- Uygun mudur?

 

Abdullah AKTAŞ- Bu gün Büyükşehirin de varmış.

 

BAŞKAN- Buradan çıkar oraya gideriz.

 

Abdullah AKTAŞ- Evet uygundur başkanım.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar bir sonraki meclisimiz 10 Haziran saat 15.00’de.

 

 

 

Serdar SANDAL

        Başkan

 

 

 

                                                                          Mukaddes IŞIN                                İpek KUL

                                                                                  Üye                                                Üye