HABERLER

HABERLERDE ARA

3 fidan Bayraklı’da anılacak

5.05.2023 14:14:30
3 fidan Bayraklı’da anılacak
Türkiye’deki gençlik hareketinin en önemli temsilcileri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan,idam edilişlerinin 51’inci yılında Bayraklı’da anılacak. 7 Mayıs Pazar günü düzenlenecek etkinlikte Gezmiş’in hayatını anlatan belgesel gösterimi sunulacak ve Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, kardeşini anlatacak. Etkinlik sonunda da anma konseri düzenlenecek.
 
BELGESEL, KONSER VE SÖYLEŞİ BİR ARADA
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 51’nci yılında Bayraklı’da anılacak. Her yıl dönümlerinde önce anıtları başına karanfiller bırakılan üç fidan anısına bu yıl ayrıca panel, söyleşi ve anma konseri düzenlenecek. Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından organize edilen, Bayraklı Belediyesi tarafından desteklenen etkinliğe; Deniz Gezmiş’in ağabeyi BoraGezmiş ve Hacı Tonak konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte Gezmiş’in hayat hikayesinianlatan belgesel gösterimi sunulacak. Anma töreni Geniş Merdiven müzik dinletisiyletaçlanacak. Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde 7 Mayıs Pazar saat 18:00’dabaşlayacak etkinlik ücretsiz ve halka açık yapılacak.
 
“YOLUMUZ DENİZ’LERİN YOLU”
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Yaşamlarının baharında darağacına gönderilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile tüm mücadele arkadaşlarının mirasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Biz bu onurlu duruşun ve tam bağımsız Türkiye idealinin her zaman arkasında duracağız. Onları bu yıl da minnet ve özlemle anacağız. Bu kapsamda pazar günü
düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm ilçe sakinlerimizi bekliyoruz” dedi.