Meclis Çalışmaları

01/09/2020

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2020 YILI EYLÜL AYI TOPLANTISININ          01.09.2020 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNİNE AİT TUTANAK

HAZIR BULUNANLAR    :

Belediye  Başkanı                 : Serdar SANDAL

Üyeler                                    : İsmail SARI - Mehmet TOPTAŞ - İbrahim BALIKÇI - Yeşim TEKOĞLU - Gamze Gül ÇAMUR - İrfan ÖNAL - Cindi Can POLAT - Serap KESKİN - İpek KUL - Nilgün ALPASLAN - Osman AKSEKİ -  Zehra ONGUN - Gönül GÜNGÖR - Ali UĞUREL - Emel ARSLAN HÜR - Ertuğrul CİVELEK - Hasan KARABAĞ - Alim ÇANKAYA - Metin UYMA - Mukaddes IŞIN -  Şentürk APAYDIN - Kıyasettin AYDEMİR - Şeyhmus BIÇAKÇI - Osman SAĞLAM - Abdullah AKTAŞ - Mikail BİLİCİ - Seyfettin ATBAŞ - Murat PERVANE - Ahmet ÖZTEP - Emre DEMİR - Orhan TEMİZ - Muhammet ŞAHİN - Derviş KABACIK.

HAZIR BULUNMAYANLAR: Hulusi BAŞARAN - Özgür HIZAL - Dilek YILDIZ - Hayrullah TELLİ.

 

NOT: Teknik aksaklık sebebiyle 2020 yılı Eylül Ayı Meclis I. birleşiminin ses kaydı tam olarak yapılamadığından konuşmalardaki bazı kelimeler deşifre edilememiştir.

 

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.

II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OYLANMASI

07.08.2020 tarihli Meclis Tutanağı.

BAŞKAN- Geçmiş meclis tutanağını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

III. BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNCE GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN ÖNERGELER

BAŞKAN- Önergemiz var mı?

Abdullah AKTAŞ- Başkanım iki tane sözlü önergemiz var bizim.

BAŞKAN- Buyurun.

Abdullah AKTAŞ- Gündeme ilave edilmesini istediğimiz 2 tane sözlü önergemiz var. Sayın Seyfettin ATBAŞ ve Emre DEMİR arkadaşlarımız bildirecekler.

BAŞKAN- Evet buyurun.

Seyfettin ATBAŞ- Sayın Başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sayın Başkanım vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda imar durumu ücretinin çok yüksek olduğu, 400 TL olduğu ifade edilmektedir. Bu ücretin düşürülmesini talep ediyoruz. Şöyle ki, İmar durumu (Deşifre edilememiştir.) arkadaşımız sadece iki kelime imar kanununun 18. maddesi (Deşifre edilememiştir.) daha sonra İmar Kanununun 16. maddesi (Deşifre edilememiştir.) Gerçekten vatandaşımız bununla ilgili çok sıkıntı çektiğini söylüyorlar. İmar durumu ücretlerinin düşürülmesini talep ediyoruz.

BAŞKAN- (Deşifre edilememiştir.) O ilgili moloz konusuyla ilgili meclise gelecekti, ne oldu o işlem? Meclise niye gelmedi?

Seyfettin ATBAŞ- Sözlü önerge verelim Başkanım.

BAŞKAN- Evet bir dahaki meclise arkadaşlar ama (Deşifre edilememiştir.)

Abdullah AKTAŞ- Bir arkadaşımız sözlü önerge versin Başkanım.

Seyfettin ATBAŞ- Sözlü önerge verelim Başkanım. 12 liralık ücretin düşürülmesiyle ilgili.

BAŞKAN- Evet arkadaşlarımız sözlü önerge vermek istiyormuş moloz ücretlerinin düşürülmesiyle ilgili. Buyurun.

Emre DEMİR-  Bende herkesi sevgiyle selamlıyorum tekrar. Sayın Başkan yaklaşık 2-3 hafta önce Nafiz Gürman Mahallesinde beraber gezip kreş yapılmasının talimatını verdiğiniz alana...

BAŞKAN- Nerede ki?

Emre DEMİR- Nafiz Gürman Mahallesi Dünya Barış Anıtı’na çıkarken orada tek katlı bir kreş yapalım dedik, siz dediniz daha doğrusu onun üzerine bir iki kat daha çıkıp imar durumunun müsait olduğunu biliyoruz, Gençlik Merkezi yapılmasını Ak Parti grubu adına arz ederiz. Teşekkür ederiz.

BAŞKAN- Yani siz şey diyorsunuz kreşle beraber gençlik merkezide içinde olsun.

Emre DEMİR- Evet. Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı notunuz biliyorsunuz, uygun olacağını düşünüyoruz. Teşekkür ederim.

BAŞKAN- Bakalım değerlendirelim mantıklı geliyor kulağa. Evet şu moloz olayıyla ilgili evet diğer meclise geliyormuş Yazı İşleri yazmış bu yüzden sözlü önerge olmasına gerek yok.  Oradan vatandaşlarımızda ücretin yüksekliğiyle ilgili bir talep aldık 10 lira olması ile ilgili hatta ondan sonra (Deşifre edilememiştir.) bir kaç belediyeyi referans aldık. Orada arkadaşlar teknik bir hata yapmışlar çok rakamlar aklımda değil.  Fen İşleri Müdürümüz burada o rakamlarla ilgili bilgi verir misiniz? Moloz konusu ile ilgili. Belli bir torbaya kadar bir ücret. (Deşifre edilememiştir.)

Yusuf AÇIKGÖZ ( Fen İşleri Müdür V.)- Sayın Başkanım daha önce çuval başı 10 liraydı. Gelen talepler üzerine biz 0-30 çuval 100 lira 60-100 çuval arası 150 lira 100 çuval üzerini de 200 lira olarak belirleme kararı aldık ve bunu da size yazıyla intikal ettirdik.

BAŞKAN- Evet. (Deşifre edilememiştir.) buyurun.

Seyfettin ATBAŞ- Başkanım 0-10 çuval ücretsiz gibi bir uygulama çünkü 2 çuval çıkabiliyor o zaman iyi olur.

BAŞKAN- Ya arkadaşlar aslında biz sonuç itibariyle vatandaş bize 30 çuval demiş gitmişiz bakmışız 35 çuval var bakmıyoruz o 5 çuvala (Deşifre edilememiştir.)  arkadaşlar alıyor yani orada bir sorun yok. Bu sözlü önergeleri gündeme almaya gerek var mı, yoksa biz bir İmar müdürümüzle konuşacağız öbürünü de Plan Projeyle konuşup sonuçları söyleriz size bir daha ki mecliste Perşembe günü mü? Cuma doluymuş burası Perşembe günü bununla ilgili bilgiyi veririz. Olur mu?

Abdullah AKTAŞ- Başkanım önerge verildiği için komisyona gitsin Perşembeden önce çıksın mecliste de (Deşifre edilememiştir.)

BAŞKAN- Ama teknik mesele arkadaşlarımız yerinde araştırmalarını yapsın (Deşifre edilememiştir.)  mesela arkadaşımızın önerisi sonuç itibariyle biz orada bir kreş yapacağız buranın imar durumuna vs. bakacağız uygunsa olur yani. Yanlış bir öneri değil hem alandan yararlanmış oluruz hem yeni yapacağımız gençlik merkezinin maliyeti de düşmüş olur. Belediyenin sosyal tesislerini ağırlıkla sponsorlar aracılığı ile yapıyoruz. Yani bir arkadaşımıza diyoruz ki bu kreşi sen yap, şurayı sen yap, şurayı sen yap diyoruz o ölçekte de oraya bir kreş yapın dedik ama şu olur kreş katını o yapar üstünü biz çıkarız mesela. Evet arkadaşlar buyurun.

IV. GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN BİRİMLERDEN GELEN ÖNERGELER

BAŞKANLIK MAKAMINA

            Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, Bayraklı İlçesi, Manavkuyu Mahallesi, 25O-4A paftada, Dumlupınar Caddesi ve 250 Sokak kesişiminde yer alan kamuya terkli alanda, yürürlükteki imar planında belirlenmiş olan Katlı Bölgesel Otopark alanının üzerinde ağaç dokusu bulunması nedeniyle, Katlı Bölgesel Otopark alanı ile bitişiğindeki park alanı arasında yer değişikliği yapılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hazırlanması talep edilmektedir.

Konunun Mecliste incelenerek, 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7/b maddesi uyarınca Meclis Kararı alınması hususunu OLUR'larınıza arz ederim.

  


                                                                                                                 Serdar SANDAL

                                                                                                               Belediye Başkanı

 

 

 

BAŞKAN- Şimdi değerli arkadaşlar bu  bölgeyi söyleyeyim Tınaztepe Hastanesinin önündeki bölge. Biliyorsunuz o girişte alt tarafta bir trafo var, birde üstte ağaçların olduğu bölge var. Ağaçların olduğu bölge otopark gibi gözüküyor. O trafonun olduğu beton dökülen yerde yeşil alanı olarak görünüyor. Bizde aynı metrekarelerin yerini değiştirelim istiyoruz çünkü orada onlarca ağacımız var ağaçlarıda heba etmemiş oluruz diye söz konusu bölgeyle ilgili düzenleme yapalım istiyoruz. Evet arkadaşlar gelen önergenin gündeme alınmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

V. BİRİMLERİN ÖNERGELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-3989) Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi,  26N-3D pafta, 33043 ada, 18 nolu parseldeki 3848/31873 (38,48 m²) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı İmar Kanununun 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara hissesi oranında satılıp satılmaması hk.

BAŞKAN- Evet.

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım İmar, Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonlarına havalesini talep ediyoruz.

 

BAŞKAN- Abdullah Bey?

 

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara havalesi uygundur Başkanım.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar 1 nolu önergenin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

2- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-4151) İzmir Büyükşehir Belediyesi Harita ve CBS Daire Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde, Belediyemizinde içerisinde bulunduğu ve tüm ilçelerin katıldığı bir çalışma yapılmış olup; mahalle ile ilgili olanları 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında, komşu ilçelerle olan sınırlarda ise 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu başta olmak üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve Yönetmelikler ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında çıkarılan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğe uygun olarak tamamlanmış: İlçemiz 75. Yıl, Alpaslan, Bayraklı, Cengizhan, Çay, Çiçek, Fuat Edip Baksı, Muhittin Erener, Onur, Org. Nafiz Gürman, Tepekule, Turan, Yamanlar olmak üzere toplam 13 adet mahallemize ait düzenlenen sınır koordinat özet cetveli ve krokileri hk.

 

BAŞKAN- Evet, Emel Hanım?

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım İmar, Mahalle Sınırları, Hukuk Komisyonlarına havalesini talep ediyoruz.

 

BAŞKAN- Abdullah Bey?

 

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara havalesi uygundur Başkanım.

 

BAŞKAN- Evet 2 nolu önergeninde arkadaşlar ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

3- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-852) İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Muhittin Erener Mahallesi, 25 N-2a paftada, 32965 ada 1 parselin kuzeydoğusunda kalan kamuya terkli alan içerisine 6.50 m. x 4.00 m. ebatlarında 1 adet trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi hk.

 

BAŞKAN- Evet Cumhuriyet Halk Partisi adına Emel Hanım.

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım İmar, Çevre ve Sağlık, Hukuk Komisyonlarına havalesini talep ediyoruz.

 

BAŞKAN- Abdullah Bey?

 

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar 3 nolu önergenin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

4- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-853) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, R. Şevket İnce Mahallesi, 26 N-3c paftada, 33072 ada 3 parselin kuzeyinde kalan kamuya terkli alan içerisine 8.00 m. x 5.00 m. ebatlarında 1 adet trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi hk.

 

BAŞKAN- Emel Hanım?

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım İmar, Çevre ve Sağlık, Hukuk Komisyonlarına havalesini öneriyoruz.

 

BAŞKAN- Abdullah Bey?

 

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur.

 

BAŞKAN- Evet 4 nolu önergeyi ilgili komisyonlara sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

5- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-854) İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Soğukkuyu Mahallesi, 25 M-1a paftada, 40231 ada 1 parselin kuzeyinde kalan kamuya terkli alanda bulunan ve yürürlükteki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında "Park" olarak belirlenen alan içerisine 8.00 m. x 5.00 m. ebatlarında 1 adet trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi hk.

 

BAŞKAN- Emel Hanım?

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım İmar, Çevre ve Sağlık, Hukuk Komisyonlarına havalesini öneriyoruz.

 

BAŞKAN- Abdullah Bey?

 

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur Başkanım.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar önergeyi ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

6- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-855) İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Muhittin Erener Mahallesi, 25 N-2a paftada, 32915 ada 2 parselin kuzeyinde kalan kamuya terkli alan içerisine 8.00 m. x 5.00 m. ebatlarında 1 adet trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi hk.

 

BAŞKAN- Emel Hanım?

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım İmar, Çevre ve Sağlık, Hukuk Komisyonlarına havalesini öneriyoruz.

 

BAŞKAN- Abdullah Bey?

 

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar 6 nolu önergenin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

7- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-881) Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, Bayraklı İlçesi, Manavkuyu Mahallesi, 25O-4A paftada, Dumlupınar Caddesi ve 250 Sokak kesişiminde yer alan kamuya terkli alanda, yürürlükteki imar planında belirlenmiş olan Katlı Bölgesel Otopark alanının üzerinde ağaç dokusu bulunması nedeniyle, Katlı Bölgesel Otopark alanı ile bitişiğindeki park alanı arasında yer değişikliği yapılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hazırlanması talep edilmektedir.

 

Konunun Mecliste incelenerek, 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7/b maddesi uyarınca Meclis Kararı alınması hususunu OLUR'larınıza arz ederim.

 

BAŞKAN- Evet Cumhuriyet Halk Partisi Grubu?

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım İmar, Hukuk, Çevre ve Sağlık  Komisyonlarına havalesini öneriyoruz.

 

BAŞKAN- Ak Parti Grubu?

 

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar 7 nolu önergeyi ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

VI. İHTİSAS KOMİSYON RAPORLARININ GÖRÜŞÜLMESİ

1- (DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-783) 5393 sayılı Belediye Kanununun "Gelecek Yıllara Yaygın Hizmet Yüklenmeleri" başlıklı 67. maddesine gereği  "Araç ve İş Makinası Kiralanması hizmeti alımı işi'' için 01.01.2021 tarihinde başlayıp 30.09.2024 tarihinde bitmek üzere 3 Yıl 9  ay süreyle ihaleye çıkılmasının kabulüne ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu (oy birliği) raporu.

BAŞKAN- Evet Emel Hanım?

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz.

 

BAŞKAN- Abdullah Bey?

 

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlardan geldiği şekilde oylanması uygundur.

 

BAŞKAN- Evet arkadaşlar önergenin komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

2- (KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ-416) Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün "Teşkilat Yapısı, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliği"nin 8. maddesine "2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu 7.maddesi gereği, 5393 sayılı Belediye Kanunun 15.maddesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nce belirlenen esaslara dayanarak Belediyemiz sınırları içersinde yer alan ilan, reklam ve tanıtım araçlarının kentin görselliği ile estetiğine katkı sağlayacak şekilde kullanımını düzenlemeyi ve bu işleri yapan gerçek kişilerle, özel ve kamu tüzel kişilerin uymaları zorunlu esasları belirleyerek “ilan ve reklam izin belgesi”nin verilmesini sağlamaktadır." ibaresinin eklenmesinin kabulüne ilişkin Plan ve Bütçe, Hukuk, Kent Konseyi, Esnaf-Sanatkarlar ve Pazaryerleri Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

 

BAŞKAN- Emel Hanım?

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz.

 

BAŞKAN- Abdullah Bey?

 

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlardan geldiği şekilde oylanması uygundur Başkanım.

 

BAŞKAN- Evet değerli meclis üyeleri önergeyi komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

VII. SONUÇLANMAYAN ÖNERGELER

1- (BİLA) Belediyemizde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili sendikaların sözleşmelerine "Eşine şiddet uygulayan ve bu konuda adli makamlarca cezai yaptırıma maruz bırakılan personelin iş akdinin sonlandırılması veya disiplin yaptırımı uygulanması konusunda"  madde eklenmesi hk.

 

BAŞKAN- Emel Hanım?

 

Emel ARSLAN HÜR- Başkanım Hukuk, Kadın Erkek Eşitliği ve Eğitim Komisyonlarına havalesini öneriyoruz.

 

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara havalesi uygundur Başkanım.

 

BAŞKAN- Evet önergeyi ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

VIII. DİLEK VE TEMENNİLER

 

BAŞKAN- Evet dilek ve temenniler kısmında söz almak isteyen arkadaş var mı? Buyurun.

 

Kıyasettin AYDEMİR- 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Saygılarımı sunuyorum.

 

BAŞKAN- Bizde teşekkür ediyoruz sağolun. Söz almak isteyen başka arkadaşlarımız var mı? Buyurun. En son grup başkan vekillerine..

 

Serap KESKİN- Sayın Başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, bürokratlarım Ağustos  1922 tarihi Türk Ulusunu esir etmek, Anadolu’dan çıkarmak isteyen yayılımcı istilacı güçlere

karşı kadınıyla, çocuğuyla top yekün verdiği bir savaşın ulusal benliğini kurtardığı ve zafer destanını yazdığı gündür. Bu zafer tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında yanlızca bizim değil tüm ezilmiş ulusların hatta tüm insanlığın özğürlüğe, kurtuluşa başı dik ve onurla yaşama kararlılığına yönelişinin bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımında bayramıdır. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Teşekkür ederim.

 

BAŞKAN- Evet biz teşekkür ederiz. Başka söz almak isteyen arkadaşımız yoksa Abdullah Bey buyurun.

 

Abdullah AKTAŞ- 30 Ağustos Zafer Bayramının coşkuyla kutlandığı bir hafta yaşadık. ülkemizin kurtuluşu adına can veren tüm kahramanlarımıza, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimize, bu vatanın müdanesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, minnetle saygıyla rahmetle anıyoruz. Şimdi ben iki konuda bilgi almak istiyorum. Biliyorsunuzki daha önce SSK’nın talep ettiği bir yer vardı. (Deşifre edilememiştir.)  şuan onun son durumu nedir? Yine sizin ilk göreve geldiğiniz zamanlarda olay olan bu böcek olayında son durum nedir? 

 

BAŞKAN- Buyurun Emel Hanım. Sonra cevap vereyim.

 

Emel ARSLAN HÜR- Sayın Başkanım, değerli meclis üyelerim Sakarya’da 22 gün 22 gece süren kanlı çarpışmaları durdurup, düşman ordusunu tamamen yurttan atmak için 26 Ağustos 1922 de Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde Büyük Taarruzun başlamasıyla 30 Ağustos 1922 de emperyalizme karşı zafer destanı yazıldı. Şanlı zaferimizin 98. yılı kutlu olsun. Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Dünya barışının önemine dikkat çekmek için Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı Üyelerinin ilan ettiği 1 Eylül Dünya Barış Günü Almanya’nın Polonya’yı işgal ederek başlattığı 20. yüzyılın en kanlı savaşının başladığı gündür. Savaşların olmadığı barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceğimiz bir dünya umuduyla Dünya Barış Günü kutlu olsun. Giresun da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum geride kalan yakınlarına sabır diliyorum, başsağlığı diliyorum. Teşekkür ediyorum.

 

BAŞKAN- Bizde temennileriniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Şu böcek işiyle ilgili adli yargıya intikal etmiş bir süreç bizde bekliyoruz, inşallah böceği kurt yememiştir. Yani bilmiyorum. Bir diğer önemli noktada sizin söylediğiniz gibi orayla ilgili arkadaşlarımız aktif çalışıyor, şuan ki hava olumlu diye bendeki bilgi. Bizimkiler herhalde son değerlendirmelerini alıyorlar yani fiyatıyla ilgili pazarlık aşaması olacak. Sıkıntı gözükmüyor yani onu da el birliğiyle orada da gerek Özgür Bey, gerek arkadaşımız bu konuda gerekli desteği bize veriyorlar bizde bu süreci çözebilirsek hem ciddi bir kamu yatırımını bölgemize kazandırmış, hemde belediyemizin üzerindeki bu yükü bir şekilde azaltmış olacağız. Ama her halde 1-1,5 ayımız daha var gibi süreçle ilgili. Evet arkadaşlar. Buyurun

 

Seyfettin ATBAŞ- Başkanım bir şey öğrenmek istiyorum. Bu işçi arkadaşlarımızın işçi kardeşlerimizin dört gözle sabırsızlıkla beklediği toplu sözleşme ne aşamadadır? Bir müjdeniz olacak mıdır? Veyahut da belki arkadaşlara vermişsinizdir o müjdeyi ama meclis üyesi arkadaşlarımızında bilmesini talep ediyoruz. Saygılar sunuyorum.

 

 

 

 

BAŞKAN- Şimdi değerli meclis üyem çalışanlarımızla ilgili arkadaşlarımız yaklaşık 6 aydır çalışıyorlar. Bu çalışmanın altında yatan esas şu, bir eşit işle eşit ücret, birde liyakat esasına göre görevlendirme. Malum daha önceki süreçte 8 müdürlük tarafından ihale edilip alınan personelimiz vardı bunu İnsan Kaynakları Müdürlüğünde toplayarak ihtiyaç duyulan müdürlüklere ve birimlere gerekli personeli yönlendirmekle ilgili adımızı attık. Asgari ücret uygulamasından vazgeçip, yevmiye usulünü esas aldık. Burada da gelirler arasındaki ücretler arasındaki uçurumun artmasını engel olmak istedik. Şuan toplu sözleşmede sendikayla birlikte götürüyoruz. Şuana kadar bize intikal etmiş net bir sorun yok. Orada altına çizerek söylediğimiz şey şu, alt gelir birimdeki çalışan emekçi kardeşlerimizin ücretlerinde daha farklı iyileştirmeler yapacağız. Asıl amacımız en alt ve en üst birimdeki ücretler arasındaki o uçurumu azaltıp olabildiğince bu işi birbirine yaklaştıracak şekilde tedbirler alıyoruz. Tabiki  arkadaşlarımız çok mutlu edecek gelişmeler var ama bu gelişmelerden mutlu olabilecek arkadaş kitlemiz bu belediyeden gerçekten hakkıyla liyakat esasına göre doğru emek sarf eden arkadaşlarımız bu süreçten çok mutlu olacak. Bu işten tabiki rahatsız olan arkadaşlarımızda olacak, çalışanlarımızda olacak ama biz burada temel gösterge olarak çalışan, emek sarfeden 7/24 görevinin başında olan arkadaşlarımızı referans alıp bu işi yapıyoruz. Sanıyorum önümüzdeki haftalarda da süreç pozitif olarak sonuçlanır diye düşünüyoruz. Yani bizim en alt gelir gruptaki arkadaşlarımızın gerçekten durumu istenilen seviyede değil. Yani orada da eğer bir şey söylemek gerekiyorsa bir müjde söylemek gerekiyorsa o gelir uçurumunu azaltmakla ilgili belki de zammı seyyanen yapacağız.

 

Seyfettin ATBAŞ- Teşekkür ederiz Başkanım.

 

IX. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

BAŞKAN- Mazeretli arkadaşlarımız vardı. Meclise katılmayan mazeretli arkadaşlarımızın mazeretlerini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

X. 2. BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ.

 

BAŞKAN- Bir dahaki meclisimiz?

 

Emel ARSLAN HÜR- 3 Eylül Perşembe saat 18:00 de.

 

BAŞKAN-3 Eylül Perşembe  saat 18:00 de Abdullah Bey uygun mudur?

 

Abdullah AKTAŞ- Uygundur Başkanım.

 

BAŞKAN- Meclisimiz 3 Eylül Perşembe  saat 18:00 de. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

 

Serdar SANDAL

Belediye Başkanı

 

                                                    İpek KUL                                     Zehra ONGUN

                                                        Üye                                                       Üye