03 Ağustos 2012 11:25
BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2012 YILI AĞUSTOS AYI TOPLANTISININ 03/08/2012 TARİHLİ II. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK
HAZIR BULUNANLAR :
MECLİS BAŞKANI : ERTUĞRUL SİVRİOĞLU
ÜYELER : ALİ ALAN - ASİYE YILDIRIM - BÜNYAMİN AHMET COŞKUN -CİNDİ CAN POLAT - FAHRETTİN ORANDI - GAFFAR AKKEL- ZABİT MUMCU- HAMZA IŞIK - HIDIR AKGÜN- İSMAİL USTA- LEVENT ÖLÇER - MEMET ALİ AÇIK -MUSTAFA DOĞAN - MÜNİR DEMİR - RECEP KAZAN - REMZİ PALABIYIK - RIZA URHAN - SELAHATTİN ARSLAN - SERPİL KASAS - VELİ TOPAL - YÜKSEL TÜRKER - ALİ ASLAN- BAKİ DURMUŞ - GÜLDEN HAN - HAKAN YILDIZ- HÜSNÜ BOZTEPE - KEMAL BÜYÜKKESİM - MURAT AKDEMİR- NESRİN İLHAN- İPEK ÖZGÜR
HAZIR BULUNMAYANLAR: ALİ KÖKOĞUZ - CEMAL EROĞLU - MEHMET ARITMAN- ENDER DOĞAN - M. KEMAL DEMİREL- MEHMET ÇALMAZ.
I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet değerli arkadaşlar lütfen yerlerimize geçelim. Evet, arkadaşlar ikinci birleşimi çoğunluk olduğu için açıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Safa getirdiniz. Ali Bey siz de hoş geldiniz.
II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OKUNUP OYLANMASI
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Geçmiş toplantı tutanaklarının üzerinde konuşmak isteyen var mı? Maddi hata değişiklik herhangi bir şey var mı? Eğer yoksa oylayalım arkadaşlar. Buyurun. Kısa olsun lütfen buyurun.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkan geçen Liverpool ile ilgili maddeyle ilgili bir maddi hata olduğunu ben tekrarlamak istiyorum burada. Bundan dolayı ben şahsım olarak Ak Parti Grubu olarak değil Hüsnü BOZTEPE olarak ret vereceğim çünkü orada maddi hata oldu ve yanlışlık oldu. Çünkü orada bizim de isimlerimiz var. Daha önceki Mecliste bizim de isimlerimiz var. Bizim isimlerimiz olduğu için sanki biz de Liverpool?a gidecekmişiz gibi bir hava var. Onun düzeltilmesini talep ediyorum.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet arkadaşlarım geçmiş toplantı tutanağının okunmuş gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Evet, Komisyonlardan gelen raporlar. Madde 1. Buyurun Remzi Bey.
III. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1- Bayraklı ilçesi, Yamanlar Mahallesi, 25M-IVC pafta, 36088 ada, 8 parselin gecekondu hak sahibine satışının kabulüne ilişkin Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonları (oy birliği) ortak raporu Divan tarafından okundu.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet.
REMZİ PALABIYIK- Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri sevgilerimle ve saygılarımla selamlıyorum. Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını talep ediyorum.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Sayın ASLAN. Evet, birinci maddenin Komisyonlardan geldiği şekliyle kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Evet, madde 2.
2- Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 26N-IVC pafta, 37888 ada, 4 parselin gecekondu hak sahibine satışının kabulüne ilişkin Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonları (oy birliği) ortak raporu Divan tarafından okundu.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet.
REMZİ PALABIYIK- Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını talep ediyoruz.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Peki, ikinci maddenin Komisyonlardan geldiği şekliyle kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Evet, iki tane gündem maddemiz var. Dilek ve temenniler.
IV. DİLEK VE TEMENNİLER
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Söz almak isteyen. Buyurun Asiye Hanım.
ASİYE YILDIRIM- Sayın Başkanım değerli Meclis Üyeleri hepinizin Ramazan Ayını kutluyorum. Barış mutluluk getirmesini diliyorum. Ramazan demek biliyorsunuz bir yağmur adıdır. Pislikleri temizleyen her tarafı temizleyen bir yağmur adıymış. Çok ilginç geldi ben de hemen okuduğumda ve gerçekten internetten ayırdığım da çok güzel bir şey, temizlik. Fakat biz bu ayda hala birbirimizi Mecliste kırmaya ve belirli konularda birbirimizi incitmek için çaba sarf ediyoruz. Geçen Meclisimizde Sayın Baki DURMUŞ bey şey olarak Sevim KÖROĞLU?yla ilgili bir konu söylemişti. Hemen bu konu üzerine araştırma yaptığımız da kendisinin anlattığı gibi bir olayın olmadığını, bu olayın ne oraya silahlarla gelindiğini ne de bir tartışma olduğunu, dışarıda sadece kardeşinin eşiyle görüştüğünü söyledi. Ama o günkü toplantıdaki olan olay, orada çalışan bir memur arkadaşımızın sürekli olarak bunları aşağılayıcı konuşmaları ve onlara işte sizinle beraber Hasan KARABAĞ da gidecek. Ak parti burayı kazanacak şeklinde yorumları burada bir küfürlü kelime kullandığı için aralarında çıkan sadece bir tartışma konusuydu. Lütfen bu Meclisimizi kirletmeyelim. Dedikodularla değil gerçeklerle ve projelerle burada olalım. Hepinize teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet ben teşekkür ediyorum. Söz almak isteyen arkadaşım. Baki Bey buyurun.
BAKİ DURMUŞ- Sayın Başkan değerli arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Başkan bir kere konu o şekilde değil. Eğer isterseniz Bayraklı Karakolundan olayın boyutunu gider öğrenirsiniz.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Lütfen dinleyelim daha sonra yanıt verirsiniz.
BAKİ DURMUŞ- Gider öğrenirsiniz. Silahla gitmiş bir akrabası onun silah çekmiş ve oradaki çalışanların hepsi kaçmış gitmişler korkularından. Karakolda vatandaşın şikâyeti de var. Gider karakoldan öğrenirsiniz. Bir kere gidip soran oldu mu? Oldu der mi? Demez. O zaman beraber gideceğiz sizinle istediğiniz bir gün, beraber gideceğiz orada memurların hepsinin huzurunda böyle bir olay oldu mu olmadı mı biz beraber soracağız bakacağız kim yanlış yapıyormuş orada göreceğiz.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet arkadaşlar.
BAKİ DURMUŞ- Ve hatta o zaman madem söylediniz ben şimdi söyleyeyim. Sayın Başkan bugün siz orada, siz Sayın Ertuğrul Bey Sayın Başkan
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Buyurun.
BAKİ DURMUŞ- Oraya gitmişsiniz orada
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Yerinde inceledim.
BAKİ DURMUŞ- Oradaki çalışanlara
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Konuştum ikili bir tartışma olduğunu öğrendim ve barıştırdım herhangi bir şey olmadığını öğrendim.
BAKİ DURMUŞ- Ak Partililere Ak Partililere telefonu kim sızdırdı diye söylemişsin.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Bunun için ben sözünüzü bitirmenizi istiyorum.
BAKİ DURMUŞ- Şimdi olay o şekilde yapılmaz.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Pardon tekrarlar mısın ne yapmışız?
BAKİ DURMUŞ- Ak Partililer Ak partililer burada kim bu bunu sızdırıyor bunu kim böyle yapıyor diye ben işte şöyle yaparım böyle yaparım demişsiniz.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Bakın size bu şekilde anlatılması bile abesle iştigaldir. Kuruma olan saygısızlıktır.
BAKİ DURMUŞ- Ama ama bakın şöyle bir şey var.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Ekmek yediği yere nankörlüktür. Ben o şekilde değil siz teşekkür edeceğinize bir şey söyleyeceğim sizi bekliyorum evet.
BAKİ DURMUŞ- Belediye sadece sizin değil orası herkesin belediyesi. Vatandaş şikayetçi vatandaş şikayetçi. Bana orada bir memur söylemedi vatandaş söyledi.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Bitirin konuşmanızı.
BAKİ DURMUŞ- Vatandaş rahatsız o olaylardan. Silah çekilmiş ve oradaki memurların hepsi kaçmış gitmiş korkusundan.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Tamam.
BAKİ DURMUŞ- Yani siz oradaki memurlara niye bunu söylediniz diyeceğinize bu olayı kim yapmışsa ona niye böyle yaptınız demeniz daha doğru değil mi?
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Teşekkür ederim. Şu anda açıklıyorum. Şimdi isterseniz yetişir. Ben kısa uzatmayacağım bir olay söyleyeceğim. Bu gün geçen
Meclisimizde ben de vardım. Görev aldığım için yerinde inceleme gereksinimi duydum. Bu hassasiyetim için teşekkür etmen lazım.
BAKİ DURMUŞ- Ben teşekkür ediyorum. O zaman gidin karakoldan karakoldan gider sorun.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Hayır lütfen
BAKİ DURMUŞ- Sorun
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Ben gittim objektif arkadaşlarımı
BAKİ DURMUŞ- Emniyetten de alın.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Bir dakika bir dakika objektif arkadaşlarımla ayrı ayrı konuştum. Sonra hep beraber odada buluştuk. Konuyu aydınlattık. Silah sepet şuymuş buymuş tehdit vs.nin olmadığı. Çünkü bizim karşımızda derneklerimiz var insanlar var her türlü olayı var. Orada alo dese herkes duyuyor. Böyle bir olayın olmadığı ancak altı ay önce gelişmiş bir olayın altı ay sonra vuku bulup tekrar gündemde ısıtılıp bu şekilde ortaya çıkmasının. En doğal hakkımdır.
BAKİ DURMUŞ- Arkadaşlar Sayın Başkan altı ay sonra da oradaki o insanın gelen vatandaşlara ters davrandığından bahsediyoruz.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - En doğal hakkımdır bunun nereden kaynaklandığının sormak da ben Başkan Vekili olaraktan bunu sorabilirsin teşekkür etmen lazım. Burada Chp, Ak Parti herhangi parti ismi yok burada. Buradaki Belediyemizle ilgili bir olayı ben müdahale ettim. Bir şey yok bitti.
BAKİ DURMUŞ- Olay altı ay önce olmuş.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet.
BAKİ DURMUŞ- Ve halen o insan, gidenlere ters davranıyormuş dedik.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Hayır efendim hayır.
BAKİ DURMUŞ- Yani siz gereğini doğru dürüst yapacağınıza faklı yapıyorsunuz neyse.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - İnsan Kaynaklarımız ve Belediye Başkanımız? Peki sizin şu?
BAKİ DURMUŞ- Sayın Başkan benim ikinci temennim
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Tamam hayır bitirdim. Peki, şu doğal mı? 657?ye tabi Devlet Memurları Yasasındaki görev yapmış bir memurumuzun kim olursa olsun, bir alttaki çalışan elemanına şunu söyleyebilir mi? Bir altındaki üstündekini söyleyemeyeceği gibi siz buraya Başkanla geldiniz Başkanla geldiniz Başkanla gideceksiniz sözü hoş mu?
BAKİ DURMUŞ- Hoş değil ben
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Peki niye karşı gelmiyorsunuz?
BAKİ DURMUŞ- Ben öyle şey
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Peki Belediye Başkanımızı sevmeyebiliriz, eleştirebiliriz ama bu gün çalışanların bu tür olaylarını sen de görebilirsin bende. Burada bir hata varsa düzeltelim lütfen.
BAKİ DURMUŞ- Sayın Başkan bir memurun bir memurun veya bir çalışanın o şekilde davranması doğru mu?
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - O zaman onu cezalandırmak Başkana düşer.
BAKİ DURMUŞ- Tamam biz de zaten onu ilettik. Yani bunu çekmeye uzatmaya başka türlü yorum yapmaya gerek yok. Gereğini yapın dedik biz.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet teşekkür ederim konu anlaşıldı anlaşıldı.
BAKİ DURMUŞ- Biz sadece gereğini yapın dedik.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Ben yaptım vicdanen rahatım. Bunu da Başkanla paylaşacağım.
BAKİ DURMUŞ- Sayın Başkan değerli arkadaşlar biz eğitim bursu veriyoruz her yıl bildiğiniz gibi bu yıl da vereceğiz inşallah. Güzel bir olay eğitim bursu çünkü fakir fukaranın çocuğuna veriliyor. Ancak bu eğitim bursu son dönem bitiminin son iki ayında ödenmeye başlıyor. Neden biz daha önce bu çalışmaları yapıp da mesela bu sene benim önerim bir an önce gerekli çalışmalar yapılsın eğitim bursu madem eğitim bursu diyoruz usulüne yani aslına yakışır şekilde olsun. Zamanında ilk ay vatandaşın çocuğu bu parasını alsın. Zaten verdiğimiz küçük bir para. 50 lira 70 lira her neyse. Hiç olmazsa eğitim gördüğü süre içerisinde bunu verelim de faydalansın. Yani yakışır olsun. Ta gidiyoruz iki ay kala vermeye başlıyoruz. Bunun düzeltilmesini istiyorum Sayın Başkan.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Evet çok teşekkür ederim. Çok sağ olun.
BAKİ DURMUŞ- Teşekkür ederim.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Buyurun Hüsnü Bey.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkan benim de bir dilek ve temennim var.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Hay hay başımızın üstünde.
HÜSNÜ BOZTEPE- Bu Liverpool gezisini iptal edelim. Tahminen bir 150.000 lira gibi bir paranın gideceğini
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Telefonlarımızı kısalım lütfen arkadaşlar peki.
HÜSNÜ BOZTEPE- Bu 150.000 lirayı Baki Bey?in de söylediği gibi bu eğitim bursuna aktaralım. Bakın 150.000 lira az para değil. 150 Aileyi mutlu edebilir sevindirebilir. Siz demin başka bir şey söylediniz 657?ye tabi işte bir arkadaş ne olmuş bilmiyorum konuyla
ilgili bilgim yok ama peki Belediyemizde 657?ye tabi olan memur arkadaşlarımız niye siyaset yapıyor. Siyaset yapma hakları var mı? O zaman o arkadaşlar da bu Belediyenin personelidir Devlet Memurudur 657?ye tabidir siyaset yapmayacak. Chp?nin politikalarını yapmayacak. Kendisi Devlet Memuru Devlet Memurluğu yapacak.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - İnan ki aklımdan geçti ben de soracaktım.
HÜSNÜ BOZTEPE- Kutluyorum seni Sayın başkan. Zaten bu gün de çok şıksınız.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Ben de soracaktım ama iyi.
HÜSNÜ BOZTEPE- Meclisi de çok iyi yönetiyorsunuz sizi kutluyorum.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Teşekkür ederim.
HÜSNÜ BOZTEPE- Zaten en iyi siz yönetiyorsunuz Meclisi bunu bütün yüreğimle söylüyorum.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Biz Başkanımızdan örnek alıyoruz.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın başkan Sayın Başkan lütfen bunu da eğer ki Meclis Kürsüsünde meclis Başkanı olarak söylerseniz, herkes kendi işini yapsın. Burada siyaseti biz yapacağız o arkadaşlarımız da görevlerini yapacaklar. Devlet Memurluğunu yapacaklar.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Doğrusu bu zaten.
HÜSNÜ BOZTEPE- Saygılar sunuyorum arkadaşlar.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Bizden saygılar.
HÜSNÜ BOZTEPE- Hayırlı uğurlu olsun görüşmek üzere. Önümüzdeki Ramazan Bayramımız da mübarek olsun. Seni seviyorum Sayın Başkan. Sayın başkanımıza da geçmiş olsun.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Şimdi herkes yanlış anlayacak. Aşkını ilan ediyor falan diyecek. Evet, İsmail USTA buyurun.
HÜSNÜ BOZTEPE- Ben sizi hakikaten çok seviyorum.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Teşekkür ederim.
HÜSNÜ BOZTEPE- Teşekkür ederim.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - Biz aileyiz yani biz bir dostuz. Birbirimizi taşıyacağız arkadaşlar. Başka da yok kırmadan dökmeden yarmadan. Evet buyurun.
İSMAİL USTA- Şimdi Sayın Başkan değerli arkadaşlar Hüsnü Bey gerçekten doğruyu söylüyor. Yani bizim burada memurlar bizim siyaset ama 81 İlin Valisi Ak Partinin siyasetini yapıyor. Kaymakam Ak partinin siyasetini yapıyor.
Ertuğrul SİVRİOĞLU ( Belediye Başkan V.) - İsmail Bey yeni kapattık daha niye açıyorsun.
İSMAİL USTA- Ama ben o konuyu demiyorum yani espri olsun diye söylüyorum. Sen bir tane memur burada belki bizim siyasetimizi yapmıştır ama 81 İlin Valisi, Kaymakamı hatta geçen işte Polisleri gördük
Ertuğrul SİVRİOĞLU (Belediye Başkan V.) - Herkes siyasetçi değil mi?
İSMAİL USTA- Teşekkür ederim.
Ertuğrul SİVRİOĞLU (Belediye Başkan V.) - Rica ederim tamam. Başka konuşmak isteyen yoksa birleşimi, toplantıya katılmayanların mazeretlerini oylayarak kapatalım.
V. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
Ertuğrul SİVRİOĞLU (Belediye Başkan V.) - Mikrofonsuz konuşmayalım Hüsnü Bey. Toplantıya katılamayan arkadaşlarımız Ali KÖKOĞUZ, Cemal EROĞLU, Mehmet ARITMAN, Ender DOĞAN, Mustafa Kemal DEMİREL ve Mehmet ÇALMAZ mazeretlerinin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
VI. TOPLANTI GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ VE KAPANIŞ
Ertuğrul SİVRİOĞLU (Belediye Başkan V.) - Bir sonraki toplantı tarihimiz saatimiz.
REMZİ PALABIYIK- 3 Eylül
Ertuğrul SİVRİOĞLU (Belediye Başkan V.) - 3 Eylül saat 18.00?de görüşmek üzere esenlikler ve mutlu kalın.
MECLİS I. BAŞKAN V.
ERTUĞRUL SİVRİOĞLU
ÜYE ÜYE
ÜYE ÜYE